Transaksjoner

Bulk overtar bygg i Stavanger

- Vi ser et stort potensial på flere områder med dette kjøpet, sier CEO Jon Gravråk i Bulk Infrastructure AS om eiendommen på Koppholen 5, som har vært hovedlager og -kontor for Rema Distribusjon AS på Forus Vest i Stavanger.

ETABLERER SEG I STAVANGER: - Det er et stort mulighetsrom med eiendommen, sier CEO, Jon Gravråk i Bulk Infrastructure AS som utvider sin portefølje når de nå kjøper et 11 700 kvadratmeter stort bygg i Stavanger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Denne uken ble det klart at Bulk Infrastructure sikret seg det 11 700 kvadratmeter store bygget med fryse-, kjøle- og tørrlager. Eiendommen har en sentral beliggenhet på Forus Vest, et moderne og attraktivt næringsområde bestående av kombinasjonseiendommer og nyere kontorbygninger. Selskapet ser store muligheter for bygget på tvers av alle sine virksomhetsområder.

Bulk Infrastructure overtar bygget 1. februar i år.

– Som et utgangspunkt tenker vi på Stavanger og Koppholen som en sentral lokasjon for vår Intercity høykapasitets fiberring mellom Oslo-Kristiansand-Stavanger-Bergen-Oslo, sier CEO Jon Gravråk.

– Bygget er attraktivt som et termineringspunkt i denne nasjonale fiberinfrastrukturen vi har bygget opp de siste årene. I kombinasjon med vår transatlantiske fiberkabel (Havfrue) som ferdigstilles i 2019 vil vi kunne tilby kritisk datakonnektivitet for oljebransjen fra Stavanger til andre store norske byer og via Kristiansand til både Esbjerg (Danmark), Storbritannia og NordAmerika. Dette gir også grunnlag for nye internasjonale fiberføringer med utgangspunkt i Stavanger fremover.

Bulk Infrastructure AS er en av landets ledende selskaper innen datasenter, global fiberutbygging og industrieiendom. Selskapet har siden starten i 2006 bygget og utviklet mer enn 400 000 kvadratmeter industribygg. Bulk opererer og oppfører flere datasentre i Norden inkludert Oslo (OS-IX), Kristiansand/Vennesla (N01 Campus) og Esbjerg (Danmark fiberlandinger).

– Det er et stort mulighetsrom med eiendommen, sier Gravråk.

LES OGSÅ: Bulk selger til Pareto

– I tillegg til fiberterminering ser vi et raskt voksende behov for datasentertjenester knyttet opp mot olje og gassnæringen i Nordsjøen. Da er vår lokalisering i Stavanger på toppen av egen fiberinfrastruktur og med eksisterende datasentre i andre strategiske byer ideell, fortsetter han.

– Eiendommen er også i fortsettelsen et meget attraktivt logistikkbygg. Vi har med strategiske lokasjoner lykkes godt med å utvikle gode logistikkløsninger for våre industrikunder i både Oslo- og Trondheimsområdet. Stavanger er en naturlig fortsettelse av dette.

– Oppsummert har Koppholen gode utviklingsmuligheter i alle våre forretningsområder, og vi ser frem til å bidra med fortsatt industriutvikling og verdiskapning i Rogaland.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling