Bolig

Salgssuksess på gammelt steinbrudd

Profier har nå solgt 400 leiligheter med en samlet verdi på 1,8 milliarder kroner på Workinntoppen i Tromsø.

SUKSESS: Profier selger boliger for milliardbeløp i Tromsø.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var i 2014 at Profier og Barlindhaug Eiendom bladde opp 230 millioner kroner for et stort steinbrudd ved Workinnmarka i Tromsø. Siden gidd de to partnerne i gang med en storstilt boligutbygging på den kostbare tomten.

Nå, knappe fem år senere, er salget av boliger på Workinntoppen i full gang. Salget av leilighet nummer 400 ble gjort i helgen.

– Det er ikke dårlig i en by med drøyt 70 000 innbyggere. Det tilsvarer vel å selge rundt 4000 leiligheter i et prosjekt i Oslo. Det manglet ikke på advarsler fra andre boligaktører da vi kjøpte denne store, flotte eiendommen, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier.

Han er mektig imponert over Tromsø-markedets evne til å absorbere et så stort antall leiligheter.

De solgte leilighetene har en omsetningsverdi på nærmere 1,8 milliarder kroner. Når prosjektet er ferdig utbygget, vil total prosjektverdi overstige 2,2 milliarder.

– Kvalitet har vært et nøkkelord for prosjektet, som ligger på et høydedrag i midten av Tromsøya. Vi bestemte oss tidlig for å levere høyere kvalitet enn andre prosjekter i Tromsø allerede før kjøpet. Skal du stå løpet ut med over 500 leiligheter i samme boligprosjekt, må du ha synlige konkurransefortrinn. Leilighetene leveres med vannbåren gulvvarme, gasspeis og store balkonger, fortsetter Rikter-Svendsen.

– Det mangler ikke på boligprosjekter i Tromsø, og konkurransen er hard. For oss har samarbeidet med Profier alltid vært en god match. Vår lokale kompetanse og gjennomføringsevne kombinert med markeds- og prosjektoppfølging fra våre venner i Profier AS gir fin flyt både i salg og på byggeplass, sier Aage Fossum, viseadministrerende direktør i entreprenøren Consto Holding AS.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling
Bøhler og Hagen dropper boliger
Utvikling
Syndikeringsaktør tjente 44 mill. (+)
Analyse
Kjøpte utleieboliger – skal pusse opp og selge (+)
Transaksjoner