Aktuelt

Hun vil bortover, han vil opp

– Gutter bygger Lego i høyden, jenter i bredden. Freud ville hatt et lynsvar: Hvordan vise potens.

OPP: Olav Thon vil bygge høyt i Steinkjer. Det 71 meter høye bygget er tenkt å inneholde både hotell og offentlige kontorer. Ill.: AMB Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er stedsaktivist Erling Okkenhaug som sier dette til Trønderavisa – og det handler om Thongruppens plan om et 71 meter høyt bygg med hotell og kontorer midt i Steinkjer. Eksisterende bebyggelse på seks etasjer skal rives, og ett av forslagene til ny bebyggelse er Thons kombibygg. Dette kan være musikk i senterpartiordfører Bjørn Arild Grams ører, siden kommunen jobber med flere mulige hotellplaner i byen.

Men så var det høyden da, et evig tilbakevendende spørsmål i enhver norsk by med planer om vekst. Det fikk også Steinkjer kommune erfare da de fikk inn nær 30 høringsuttalelser i forbindelse med varslet regulering. Ingen av de åtte kvinnene som svarte ønsket høyhuset velkommen, mens de fleste mennene gjerne ville tenke i høyden, ifølge lokalavisen.

«Unngå høyhus!!!», «Ødeleggende for byen», «Bryter med byggeskikk og arkitektur», «En diger blokk midt i dette? Nei, takk», skriver kvinnene.

– Jo høyere jo bedre!, sier en næringsdrivende i nabokvartalet til Trønderavisa. Det viktigste for ham er at kommunen sikrer gode parkeringsmuligheter.

Per Morten Bjørgum i kommunens plan- og utredningstjeneste sier på sin side at tallmaterialet ikke er stort nok til å fastslå de bastante forskjellene mellom kjønnene på bredere grunnlag.

Likevel kan Trønderavisa vise til samme resultat fra andre byer:

* I Tromsø svarte 1000 personer på avisen Nordlys sin undersøkelse om fortetting og høyhus i Tromsø sentrum. Blant motstanderne av høyhus var kun 38,1 prosent menn, mens hele 60,5 prosent av kvinnene var mot.

* I Drammens Tidenes forbrukerundersøkelse var tre ganger flere menn enn kvinner positive til høyhus i sentrum av Drammen. Blant mennene var det de unge som ønsket høyhus velkommen aller mest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner