Aktuelt

Kjemper om Cityprisen 2019

Rift Colosseum, Østbanehallen og Youngskvartalet er nominert til Cityprisen 2019.

I fjor var det Media City Bergen som vant Cityprisen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Om en knapp måned arrangeres årets begivenhet i eiendomsbransjens, Citykonferansen 2019, på Posthallen i Kvadraturen. Da er det også duket for utdelingen av den prestisjetunge Cityprisen, en årlig pris som går til et utviklingsprosjekt som har levert noe ut over det vanlige til både gårdeier, brukere og omgivelsene.

En jury bestående av Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom), Maren Bjerkeng (tidligere Grape Architects, nå utviklingsdirektør i Aspelin Ramm), Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune), Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom) og Netten Østberg (fagdirektør divisjon plan og arkitektur i Asplan Viak) har vurdert prosjekter over hele Norge og funnet frem til tre kandidater som er nominert til Cityprisen 2019.

De tre kandidatene er Rift Colosseum, Østbanehallen og Youngskvartalet.

Stor-Oslo Eiendoms prosjekt.

Stor-Oslo Eiendom er utvikleren som står bak Rift Colosseum, et stort kombinert bolig- og næringsprosjekt på Majorstuen. Arkitekt var Nyark, mens Skanska Norge var entreprenøren. «Da Sørkedalsveien ble kjøpt av Statoils Pensjonskasse i slutten av 2012, og var det et introvert og bilbasert kontorbygg. Ved ferdigstillelse i 2017 er utnyttelsen nær doblet og prosjektet inneholder kontor, handel og servering i tillegg til 116 leiligheter. Hovedgrepet var å gjenbruke eksisterende konstruksjoner, tilføre området nye funksjoner og tilrettelegge for myke trafikanter», skriver juryen om det nominerte prosjektet til Stor-Oslo Eiendom.

Bane NOR EIendoms prosjekt.

Bane NOR Eiendom står bak Østbanehallen på Jernbanetorget 1 i Oslo. Arkitekt har vært Mellbye Arkitektur Interiør, mens AG Gruppen har vært entreprenøren. «I 2015 gjenåpnet Østbanehallen i Oslo i ny drakt, med flere nye restauranter, kafeer og butikker i tett samspill med hotellet og trafikk-knutepunktet. Gjennom en samvittighetsfull restaurering i kombinasjon med modig og kvalitetsbevisst fornyelse er den gamle toghallen omdannet til et nytt innendørs torg og møteplass for Oslos innbyggere, tilreisende og turister», skriver juryen om Bane NOR Eiendoms prosjekt.

Industri Energi Holdings prosjekt.

Industri Energi Holding er utvikleren som står bak Youngskvartalet, bestående av Torggata 13, Youngsgate 7-9 og Hammersborggata 12 i Oslo sentrum. Fabel Økaw har vært arkitekt, mens Veidekke var entreprenør. «Utgangspunktet for prosjektet var tre nedslitte og forlatte bygårder med en vernet Tukthusmur gjennom tomten og et introvert politibygg som nærmeste nabo. Etter et langt og omfattende arbeid er det skapt et effektivt, fleksibelt prosjekt, bestående av nyrestaurerte bygårder, flere restauranter og et nybygg med moderne kontorer. Fra å være et gapende sår er Youngskvartalet endret til et solid og vitalt prosjekt ved byens travle torg», skriver juryen om det nominerte prosjektet.

De seneste årenes vinnere av Cityprisen har vært Media City Bergen, Union Brygge, Aker Brygge, Karenslyst Allé, Tjuvholmen, Operakvarteret i Oslo, Vulkan og Rockheim i Trondheim.

 

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling
Ønsker å endre lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.