Aktuelt

Kjemper om Cityprisen 2019

Rift Colosseum, Østbanehallen og Youngskvartalet er nominert til Cityprisen 2019.

I fjor var det Media City Bergen som vant Cityprisen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Om en knapp måned arrangeres årets begivenhet i eiendomsbransjens, Citykonferansen 2019, på Posthallen i Kvadraturen. Da er det også duket for utdelingen av den prestisjetunge Cityprisen, en årlig pris som går til et utviklingsprosjekt som har levert noe ut over det vanlige til både gårdeier, brukere og omgivelsene.

En jury bestående av Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom), Maren Bjerkeng (tidligere Grape Architects, nå utviklingsdirektør i Aspelin Ramm), Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune), Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom) og Netten Østberg (fagdirektør divisjon plan og arkitektur i Asplan Viak) har vurdert prosjekter over hele Norge og funnet frem til tre kandidater som er nominert til Cityprisen 2019.

De tre kandidatene er Rift Colosseum, Østbanehallen og Youngskvartalet.

Stor-Oslo Eiendoms prosjekt.

Stor-Oslo Eiendom er utvikleren som står bak Rift Colosseum, et stort kombinert bolig- og næringsprosjekt på Majorstuen. Arkitekt var Nyark, mens Skanska Norge var entreprenøren. «Da Sørkedalsveien ble kjøpt av Statoils Pensjonskasse i slutten av 2012, og var det et introvert og bilbasert kontorbygg. Ved ferdigstillelse i 2017 er utnyttelsen nær doblet og prosjektet inneholder kontor, handel og servering i tillegg til 116 leiligheter. Hovedgrepet var å gjenbruke eksisterende konstruksjoner, tilføre området nye funksjoner og tilrettelegge for myke trafikanter», skriver juryen om det nominerte prosjektet til Stor-Oslo Eiendom.

Bane NOR EIendoms prosjekt.

Bane NOR Eiendom står bak Østbanehallen på Jernbanetorget 1 i Oslo. Arkitekt har vært Mellbye Arkitektur Interiør, mens AG Gruppen har vært entreprenøren. «I 2015 gjenåpnet Østbanehallen i Oslo i ny drakt, med flere nye restauranter, kafeer og butikker i tett samspill med hotellet og trafikk-knutepunktet. Gjennom en samvittighetsfull restaurering i kombinasjon med modig og kvalitetsbevisst fornyelse er den gamle toghallen omdannet til et nytt innendørs torg og møteplass for Oslos innbyggere, tilreisende og turister», skriver juryen om Bane NOR Eiendoms prosjekt.

Industri Energi Holdings prosjekt.

Industri Energi Holding er utvikleren som står bak Youngskvartalet, bestående av Torggata 13, Youngsgate 7-9 og Hammersborggata 12 i Oslo sentrum. Fabel Økaw har vært arkitekt, mens Veidekke var entreprenør. «Utgangspunktet for prosjektet var tre nedslitte og forlatte bygårder med en vernet Tukthusmur gjennom tomten og et introvert politibygg som nærmeste nabo. Etter et langt og omfattende arbeid er det skapt et effektivt, fleksibelt prosjekt, bestående av nyrestaurerte bygårder, flere restauranter og et nybygg med moderne kontorer. Fra å være et gapende sår er Youngskvartalet endret til et solid og vitalt prosjekt ved byens travle torg», skriver juryen om det nominerte prosjektet.

De seneste årenes vinnere av Cityprisen har vært Media City Bergen, Union Brygge, Aker Brygge, Karenslyst Allé, Tjuvholmen, Operakvarteret i Oslo, Vulkan og Rockheim i Trondheim.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner