Transaksjoner

Pangea sentral i deal til 5,2 milliarder

Pangea Property Partners var rådgiver for begge partene da Castellum og Lilium gjorde en byttehandel med en samlet verdi på 5,2 milliarder svenske kroner.

CEO og partner Bård Bjølgerud kan glede seg over at Pangea Property Partners har landet en gigantdeal i Sverige.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ifølge svenske Fastighetsvärlden kjøper eiendomsselskapet Lilium hele Sundsvall-porteføljen til Castellum. Samtidig selger Lilium alle sine eiendommer i Linköing til Castellum. Avtalen har en samlet verdi på 5,2 milliarder svenske kroner. Det er Pangea Property Partners som har vært rådgiver for begge partene i transaksjonen.

Lilium tar over tre selskap med til sammen 20 sentralt beliggende eiendommer i Sundsvall. Arealet er på 157 400 kvadratmeter. Eiendommene, som har en årlig husleie på 258 millioner kroner, prises i transaksjonen til 3,6 milliarder svenske kroner. Det er både kontor, handel og leiligheter i porteføljen.

Castellum kjøper samtidig seks sentralt beliggende kontoreiendommer i Linköping av Lilium. Eiendommene har et samlet areal på 67 000 kvadratmeter. Leieinntektene anslås til ca. 110 millioner kroner, mens eiendomsverdien er avtalt til 1,6 milliarder kroner.

Lilium er ifølge Fastighetsvärlden et familieeid eiendomsselskap med eiendommer i Sverige og Norge. Castellum er ett av Sveriges største børsnoterte eiendomsselskap.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Kan bygge 8300 boliger
Bolig
Bygger 8.500 kvadratmeter i seks etasjer
Bolig
Dobler antall leiligheter i kommunen
Bolig
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Oppdaterte eiendomsnyheter hver morgen kl 07.05 Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling