NY FASADE: Hasselgården i Torggata 1 skal få ny fasade, som blir klar til avduking til sommeren. Ill.: Meinich Arkitekter

Skrur tiden tilbake til 1902

Eier skifter nå hele fasaden, og dermed får bygården igjen noe av sin storslåtte opprinnelse.

Publisert

– Dette kommer til å bli et fantastisk løft, og blir porten inn i nye Torggata, melder rehabiliteringsfirmaet Kirkestuen om restaureringsjobben de nå er i full gang med.

Det er Hasselgården i Torggata 1 i Oslo de snakker om. Bygården som ble tegnet av arkitekt Carl Michalsen og åpnet i 1902 med spir og flotte dekorasjoner. Den slags pynt sto imidlertid ikke høyt i kurs på 1960-tallet da betong var det hotteste, og dermed ble fasaden renovert i 1970. Siden har bygården stått der som en grå kloss få forbipasserende verdiger et blikk. Men det er i ferd med å bli endret.

– Vi er stolte av å kunne si at vi har fått oppgaven om å tilbakeføre bygget. Hasselgården skal bli tilnærmet lik slik den så ut i 1902, med unntak av tårnet. Gled dere til mai/juni, melder Kirkestuen, og applauderer eierne som er villige til å ta et slikt steg.

– Her er det bare å vente på en fantastisk fasade, sier de.

Tiltakshaver er Hasselgården DA, som ifølge proff.no er et datterselskap av Gagnes som eies av Sverre Ryder og Ajaj Ryder Schøyen.

Powered by Labrador CMS