Bolig

Vil åpne for 5000 nye boliger helt øst i byen

De store næringsarealenes dager kan være talte hvis kommunen får det som de vil.

Nå venter høringsinnspill og offentlig ettersyn fram til 11. februar.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Oslo kommune vil ha svært mange boliger, næring, forretninger, skoler og barnehager på Rommen i Groruddalen – helt øst i byen. I dag er det store lager- og logistikkbedrifter i området som kan transformeres. Dette er et ledd i Groruddalssatsingen hvor stat og kommune i lang tid har samarbeidet om å bedre levekårene. Det skal handle om blant annet stedsutvikling, miljøvennlig transport, grønnstruktur, idrett og kulturmiljø.

– Totalt vurderer vi det til å være et potensial for mellom 5.100 og 5.500 boliger i planområdet, i tillegg til nesten 200.000 kvadratmeter næring. Området har flotte kvaliteter som vil komme til sin rett når vi får lagt høyspentlinjer i bakken, hentet fram bekker og bygget nye parker og byrom, sier Morten Wasstøl, avdelingsdirektør for byutvikling til lokalavisen Akers Avis Groruddalen.

Aktivitet og det grønne

I februar 2018 presenterte PBE planene for lokalbefolkningen som ga mange innspill til prioriteringer.

– Planprogrammet er justert på flere punkter etterpå. Det er lagt større vekt på utvikling av idrettspark, og det anbefales et eget prosjekt for mulig gjenåpning av Tokerudbekken. Andre innspill som er fulgt opp er tydeligere grønt-korridorer og krav om grønne tak for fremtidig bebyggelse, påpeker Wasstøl.

Når gravemaskinene kan kjøre sinn er ennå ikke spikret.

– Det kommer an på de private grunneiernes interesse – de har i dag ulike ståsteder. Noen ønsker å komme i gang raskt med ny boligbygging, andre ønsker å fortsette næringsdriften slik den er, påpeker Wasstøl.

Han understreker at dette er en veiledende plan for offentlig rom (VPOR), altså et grunnlag for videre reguleringsplanlegging og finansiering/utbyggingsavtaler, og at man må ned på mer spesifikt nivå før det kan settes spader i jorda.

– Først må det nye reguleringsplaner på plass for byggeprosjektene, nye gater og byrom. Det tar erfaringsmessig et par år. Plan- og bygningsetaten anslår at det er realistisk at bygging kan være i gang i løpet av fem år, men det vil ta lang tid å bygge ut hele planområdet, sier Wasstøl.

Nå venter høringsinnspill og offentlig ettersyn fram til 11. februar.

Pareto kjøpte mens leietaker vil bort
Transaksjoner
Byen blir aldri den samme igjen
Utvikling
Gjelsten-selskap får refs (+)
Utvikling
Øker satsingen på smarte bygg
Tech
Sier nei til Fornebubanen – forfølges nå for ulovlig P-anlegg under bakken (+)
Analyse
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Statsbygg solgte til svensker (+)
Transaksjoner
Vant Oslo bys arkitekturpris
Aktuelt
Resultatløft etter eiendomssalg til Smedvig (+)
Analyse
Solgte leiligheter for 200 millioner på ett døgn (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.