Transaksjoner

Solgt for 1,8 milliarder

Et NRP Finans-syndikat kjøper Raufoss Industripark for en eiendomsverdi på ca. 1,8 milliarder kroner.

Oversiktsfoto over Raufoss Næringspark.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I 2016 tilrettela NRP Finans for kjøpet av Raufoss Industripark for det amerikanske fondet H.I.G. Capital (eierandel på 83,1 prosent) og Arne Blystad (Songa Eiendom med 10 prosent). Avtalen var verdt rundt 1,3 milliarder kroner.

Nå er NRP Finans igjen tilrettelegger når H.I.G. Capital og de andre aksjonærene i syndikatet selger til et nytt NRP-syndikat. Skattum Eiendom tar 50 prosent av det nye prosjektet, mens SKB Eiendom, som er en del av Stiftelsen Kaare Berg, tar 35 prosent. Johs Olsen Eiendom fra Gjøvik blir også med på prosjektet, med en eierandel på 5,5 prosent. Nammo og Vestre Toten kommune eide henholdsvis 2,5 og 2 prosent i syndikatet som solgte eiendommern. De blir med videre med samme eierandel.

– Vi synes det er spennende å investere i Innlandet og det er ekstra motiverende å bli del av et industrielt og høyteknologisk miljø. Bedriftene i Raufoss Industripark er i fremste rekke nasjonalt og internasjonalt og det jobbes kontinuerlig med utvikling og effektivisering for å møte morgendagens krav. Vi ser også frem til å bidra til ytterligere samarbeid mellom bedriftene i Raufoss Industripark og andre sterke miljøer i regionen, sier Ted Skattum i Skattum Holding AS.

Produksjonsanlegg i Raufoss Næringspark.

– Vi er positive til nye eiere med sterkt lokalt engasjement – som har mål om et langsiktig eierskap og ønsker å videreutvikle parken, både gjennom å vokse med dagens leietakere samt å tiltrekke nye leietakere til parken, uttaler daglig leder i Raufoss Næringspark, Øivind Hansebråten.

Tilrettelegger NRP Finans AS blir også medeier i det nye selskapet. Selgers juridiske rådgiver har vært Haavind, mens Arntzen de Besche var kjøpers juridiske rådgiver.

Samarbeid endte i millionkrangel (+)
Analyse
Offentlige leietagere må ta miljøansvar
Aktuelt
Skal selge for 650 millioner (+)
Bolig
Henter fra Aspelin Ramm
Karriere
Fikk nei til utvidelse av Manglerud senter
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Den lille kommunen bygger for milliarder (+)
Utvikling
– Ingen kjøpte el-bil før Tesla kom
Play
Ukjent 38-åring har eiendommer for flere hundre millioner (+)
Analyse
Utleiers ABC – del 26 – Overdragelse
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.