Aktuelt

OBOS med storkjøp

OBOS har kjøpt 36,6 prosent av aksjene og stemmene i den svenske boligforvalteren SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB. Nå skal OBOS legge bud på hele selskapet.

OBOS-sjef Daniel K. Siraj har vært på handletur i Sverige.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB har 3500 borettslag, og har en årlig omsetning på godt over 400 millioner kroner. OBOS la 376,5 millioner svenske kroner på bordet eierandelen på 36,6 prosent.

«Gjennom kjøpet passerer OBOS grensen for tilbudsplikt på 30 prosent av stemmene i SBC. Dette innebærer tilbudsplikt for OBOS på de resterende aksjene i SBC innen fire uker fra oppkjøpet. Gjennom en egen pressemelding vil OBOS senest ca. 15. februar 2019 offentliggjøre et tilbud på de resterende aksjene i SBC til en pris på 25 kroner kontant pr. aksje», skriver OBOS i en pressemelding.

Et fullstendig kjøp til samme kurs som OBOS kjøpte aksjene sine (25 svenske kroner per aksje) vil komme på 1,029 milliarder svenske kroner.
OBOS har hatt flere boligprosjekter i Sverige de seneste årene. Ved utgangen av 2018 hadde OBOS-konsernet 1700 boliger under bygging i Sverige.

– Vi investerer i SCB fordi forvaltning av boliger er en kjernevirksomhet for OBOS og SBC er en stabil og velrenommert forvalter av borettslag i Sverige. Sammen med SBC kan vi styrke tilbudet vårt i markedet både i Sverige og Norge, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig