Transaksjoner

Svensk gigant utvikler med Martin Mæland

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har solgt en utviklingseiendom i Kristiansand til et nystartet joint venture med Martin Mæland.

Martin Mæland skal utvikle eiendom i Kristiansand sammen med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har fått med seg den tidligere OBOS-sjefen Martin Mæland på et utviklingsprosjekt i Kristiansand. SBB selger eiendommen Kristiansand Tangen 52 til et nystartet joint venture med SBB og Martin Mæland. De to nye partnerne skal hente ut utviklingspotensialet i eiendommen som i dag er leid ut til NAV.

Eiendomsverdien på transaksjonen er 200 millioner kroner. Kristiansand Tangen 52 ligger attraktivt plassert like ved sjøen i sentrale Kristiansand. Området rundt er under forvandling med nye boliger og andre utviklingsprosjekter. «Som større regionby er Kristiansand særlig interessant i et utviklingsperspektiv», skriver SBB i en melding.

Martin Mæland skal også være rådgiver i den videre utviklingen av eiendommen Kvartal 71 i Kristiansand, en eiendom som i dag leies ut til ulike myndigheter som som med sin sentrale beliggenhet har et stort utviklingspotensial.

Ilija Batljan, SBB.

– Det er svært spennende å innlede et samarbeide med Martin Mæland og dessuten få gjøre det i disse spennende prosjektene i Kristiansand. Martin har en unik erfaring og jeg ser frem til det jeg er overbevist om skal bli et inspirerende samarbeid, sier Ilija Batljan, adm. direktør og grunder i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

– Eiendommene har en fantastisk beliggenhet og et meget stort potensial. Det skal bli interessant å samarbeide med et så ekspansivt og transaksjonsorientert selskap som SBB, sier Martin Mæland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling