Transaksjoner

Svensk gigant utvikler med Martin Mæland

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har solgt en utviklingseiendom i Kristiansand til et nystartet joint venture med Martin Mæland.

Martin Mæland skal utvikle eiendom i Kristiansand sammen med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har fått med seg den tidligere OBOS-sjefen Martin Mæland på et utviklingsprosjekt i Kristiansand. SBB selger eiendommen Kristiansand Tangen 52 til et nystartet joint venture med SBB og Martin Mæland. De to nye partnerne skal hente ut utviklingspotensialet i eiendommen som i dag er leid ut til NAV.

Eiendomsverdien på transaksjonen er 200 millioner kroner. Kristiansand Tangen 52 ligger attraktivt plassert like ved sjøen i sentrale Kristiansand. Området rundt er under forvandling med nye boliger og andre utviklingsprosjekter. «Som større regionby er Kristiansand særlig interessant i et utviklingsperspektiv», skriver SBB i en melding.

Martin Mæland skal også være rådgiver i den videre utviklingen av eiendommen Kvartal 71 i Kristiansand, en eiendom som i dag leies ut til ulike myndigheter som som med sin sentrale beliggenhet har et stort utviklingspotensial.

Ilija Batljan, SBB.

– Det er svært spennende å innlede et samarbeide med Martin Mæland og dessuten få gjøre det i disse spennende prosjektene i Kristiansand. Martin har en unik erfaring og jeg ser frem til det jeg er overbevist om skal bli et inspirerende samarbeid, sier Ilija Batljan, adm. direktør og grunder i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

– Eiendommene har en fantastisk beliggenhet og et meget stort potensial. Det skal bli interessant å samarbeide med et så ekspansivt og transaksjonsorientert selskap som SBB, sier Martin Mæland.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Kan bygge 8300 boliger
Bolig
Bygger 8.500 kvadratmeter i seks etasjer
Bolig
Dobler antall leiligheter i kommunen
Bolig
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Les Estate Magasin digitalt Bli PLUSS-abonnent her!
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling