Aktuelt

Byplansjefen i Oslo går av

Ellen de Vibe, som har vært hardt presset etter at hovedverneombudet varslet om dårlig styring og ledelse i Plan- og bygningsetaten, pensjonerer seg 1. juni.

Fjordbyen har vært blant viktige oppgaver for Plan- og bygningsetaten under Ellen de Vibes ledelse. Foto: Rolf Sandnes/PBE.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Hun har vært øverste sjef i Plan- og bygningsetaten i 20 år, og er blant de mektigste personene i eiendomsbransjen.

I en pressemelding uttaler Ellen de Vibe at hun «har hatt utrolig spennende år i kommunes tjeneste».

– Det har vært et privilegium å få delta i byens utvikling i denne perioden. Jeg mener etaten har bidratt kraftig med å gi byen økt kvalitet samtidig som den har vokst, selv om det har vært en brytningstid i byutviklingen som tidvis har vært arbeidsom, uttaler hun.

I samme pressemelding uttaler Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling at de Vibe med sin betydelig fagkunnskap og engasjement har vært «en markant skikkelse i Oslos byutvikling i to tiår».

– Hun har vært en tydelig faglig rådgiver for Oslos politikere. Ellen de Vibe har jobbet utrettelig for at Oslo skal bli en bedre by med høy arkitektonisk kvalitet, gode byrom og kvalitet i utforming og materialbruk. Hun har spilt en viktig rolle i arbeidet med å åpne havnefronten til glede for byens innbyggere og tilreisende. De Vibe har gitt Plan- og bygningsetaten en tydelig stemme i byutviklingen og i alt sitt arbeid holdt den faglige fanen høyt, uttaler Marcussen.

Fjordbyen, Småhusplanen, Groruddalen og juridisk bindende arealdel til kommuneplanen har vært viktige oppgaver for Plan- og bygningsetaten under Ellen de Vibes ledelse.

– Vi har de siste 15 år godkjent ca. 55.000 boligenheter. Rett før jul avga vi også områdereguleringen for gater og byrom som skal bidra til at hovedstaden får et fremtidsrettet sentrum med mer byliv. Vi har også modernisert mye av vår forvaltning bla gjennom digitale tjenester, sier de Vibe i pressemeldingen.

I en e-post til Estate Nyheter skriver Ellen de Vibe at hun i sommer tok avgjørelsen om å gå av.

– Det er helt vanlig å gå av ved 67 år, skriver hun.

De Vibe avviser at hovedverneombudets varsel til Arbeidstilsynet (som NRK flere ganger har omtalt) har påvirket avgjørelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

DLA Piper henter profilerte eiendomsadvokater fra Selmer og Wikborg
Karriere
Her vil Usbl bygge 81 leiligheter (+)
Bolig
Vil ha 50 mill. for logistikkeiendom (+)
Transaksjoner
Realkapital Investor kjøper på Langhus
Transaksjoner
Fengselsfugler kan stoppe høyhus (+)
Utvikling
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Stig Bech inn i styret i Norsk Eiendom
Karriere
Overkjørte fylkesmannen og sa ja til 100 boliger
Bolig
Rentebegrensning og eiendom – et skattesjokk?
Juss
Sveitservilla og høyspentledninger kan stoppe dette prosjektet (+)
Bolig