Aktuelt

Byplansjefen i Oslo går av

Ellen de Vibe, som har vært hardt presset etter at hovedverneombudet varslet om dårlig styring og ledelse i Plan- og bygningsetaten, pensjonerer seg 1. juni.

Fjordbyen har vært blant viktige oppgaver for Plan- og bygningsetaten under Ellen de Vibes ledelse. Foto: Rolf Sandnes/PBE.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Hun har vært øverste sjef i Plan- og bygningsetaten i 20 år, og er blant de mektigste personene i eiendomsbransjen.

I en pressemelding uttaler Ellen de Vibe at hun «har hatt utrolig spennende år i kommunes tjeneste».

– Det har vært et privilegium å få delta i byens utvikling i denne perioden. Jeg mener etaten har bidratt kraftig med å gi byen økt kvalitet samtidig som den har vokst, selv om det har vært en brytningstid i byutviklingen som tidvis har vært arbeidsom, uttaler hun.

I samme pressemelding uttaler Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling at de Vibe med sin betydelig fagkunnskap og engasjement har vært «en markant skikkelse i Oslos byutvikling i to tiår».

– Hun har vært en tydelig faglig rådgiver for Oslos politikere. Ellen de Vibe har jobbet utrettelig for at Oslo skal bli en bedre by med høy arkitektonisk kvalitet, gode byrom og kvalitet i utforming og materialbruk. Hun har spilt en viktig rolle i arbeidet med å åpne havnefronten til glede for byens innbyggere og tilreisende. De Vibe har gitt Plan- og bygningsetaten en tydelig stemme i byutviklingen og i alt sitt arbeid holdt den faglige fanen høyt, uttaler Marcussen.

Fjordbyen, Småhusplanen, Groruddalen og juridisk bindende arealdel til kommuneplanen har vært viktige oppgaver for Plan- og bygningsetaten under Ellen de Vibes ledelse.

– Vi har de siste 15 år godkjent ca. 55.000 boligenheter. Rett før jul avga vi også områdereguleringen for gater og byrom som skal bidra til at hovedstaden får et fremtidsrettet sentrum med mer byliv. Vi har også modernisert mye av vår forvaltning bla gjennom digitale tjenester, sier de Vibe i pressemeldingen.

I en e-post til Estate Nyheter skriver Ellen de Vibe at hun i sommer tok avgjørelsen om å gå av.

– Det er helt vanlig å gå av ved 67 år, skriver hun.

De Vibe avviser at hovedverneombudets varsel til Arbeidstilsynet (som NRK flere ganger har omtalt) har påvirket avgjørelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner