Bolig

Leiligheter kan redde fotballstadion

Siden 1953 har fotballbanen langs Glomma har vært klubbens hjem. Men anlegget er nedslitt og nå håper alle at boligutbygging der kan finansiere et nytt stadion.

SPORT OG BOLIGER: Gjemselund stadion er ett skritt nærmere totalrenovering, etter at kommunen sa de er positive til utvikling samen med private investorer. Foto: Cato Edvardsen, Wikipedia CC BY-SA 3.0
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Gjemselund stadion ligger et par-tre langpasninger fra Kongsvinger sykehus. Det store idrettsanlegget inneholder blant annet flere fotballbaner og en ishockeyhall. Kommunen regulerte for flere år siden området til boliger og næring som et ledd i sentrumsutviklingen byen står i, og i et skisseprosjekt da fikk de inn tanker om stor blokkbebyggelse. Til og med et høyt hotell var tegnet inn på området. Slik blir det imidlertid ikke.

Nesten alt på den kommunalt eide stadion trenger massiv oppgradering. Men den står lavt på prioriteringslistene, derfor sa et enstemmig kommunestyre rett før jul i fjor ja til rådmannens innstilling om at kommunen er positiv til videreutvikling sammen med private aktører.

– Salg av aktuelle tomtearealer til markedspris er et av flere virkemidler, står det blant annet i vedtaket.

– Kommunen står foran mange store investeringer i årene som kommer og det er lite økonomisk handlingsrom for å utvikle Gjemselund alene. Men i samspill med private aktører vil det foreligge noen muligheter. Når det nå er kommet et reelt ønske om å samarbeide rundt utviklingen av Gjemselund er dette et prosjekt kommunen bør være med på å utrede videre, heter det blant annet i saken kommunestyret behandlet.

En prosjektgruppe skal innen august i år komme opp med prosjektplan, kostnadsestimat og eiermodell. Der sitter blant andre entreprenør og lokalpatriot Roy Holth og byggentreprenøren Ø.M. Fjeld som har sitt utspring og hovedkontor i Kongsvinger.

Ser på mulighetene

Roy Holth bekrefter at skissene med et stort antall leiligheter som en gang ble presentert er lagt på is.

– Vi jobber nå for å se på mulighetene til å utvikle området mer kommersielt, men har enda et stykke igjen. Siden kommunen ikke har løfteevne til selv å gjøre noe på stadion prøver vi å finne god arbeidsmodell som ivaretar både det kommersielle og det sportslige. Hva det endelig blir til der er ikke bestemt, først og fremst må kommunen si at de vil gå videre med prosjektet, sier han.

Glad for planene

Ordfører Sjur Strand gleder seg over at private aktører er på banen og kan redde stadion.

– Det var jo det som var greia da vi behandlet saken. Nå er det kommet inn seriøse investorer som ønsker å gjøre noe her, så da går det mot utvikling. Det skal i hvert fall ikke stå på ressursene, sier han.

– Hvor mange leiligheter kan det bli snakk om på Gjemselund?

– Mellom 30 og 40, og de skal ligge ut mot elva. Under de nye tribunene blir det plass til næringslokaler. Selve gressmatta er flott, men garderobene og fellesområdene så sine beste dager for lenge siden. For å få et nytt stadion er vi avhengige av et slikt prosjekt, og jeg synes det er kjempeflott at noen tar tak i dette, sier ordføreren.

Resultatet av de endrede planene fra de opprinnelige skissene, betyr at treningsbanene rett utenfor hovedbanen forblir nettopp det.

– Det er uaktuelt å bygge noe der, området skal fortsatt brukes til fotball, understreker ordfører Strand.

I arbeidet med en helhetlig og fremtidig byutvikling har kommunen startet revideringen av kommuneplanens arealdel. Der har byens idrettsmiljø spilt inn at arealene på Gjemselund bør bli omdefinert til idrettsformål igjen. Roger Granseth i Kongsvinger idrettsråd sier de forutsatte at resten av området forblir fotballbaner i det aktuelle utviklingsprosjektet.

– Så nå er det snakk om å få gjennomført en omregulering, påpeker han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere
Leieprisene vil fortsette å stige. Her er grunnen
Aktuelt
Vil doble arealet ved Akerselva (+)
Utvikling