Utvikling

Søker partner til storutbygging

Stavanger utvikling KF søker langsiktig partner for utvikling av over 200.000 kvadratmeter nybygg i Jåttåvågen, rett nord for Hinna Park. Ferdig utbygget kan området gi plass til 6000 arbeidsplasser og 1500 boliger.

KAN GI 1500 BOLIGER: Jåttåvågen i Stavanger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dette historiske området som har vært brukt til bygging av oljeplattformer og som baseområde for oljeindustrien, ligger meget sentralt nær en godt utbygd kollektivakse og kun sju kilometer fra Stavanger Lufthavn.

– Sammen med en solid og dyktig partner gleder vi oss til å videreutvikle Jåttåvågen og bygge ut et nytt og attraktivt område i Hinna bydel, sier daglig leder i Jåttåvågen2 AS, Ørjan Berven.

Attraktiv beliggenhet
Prosjektets beliggenhet ved fjorden med nye, store utfylte arealer, tilbyr god tilgang til sjøen for fremtidige beboere og for kommunens innbyggere forøvrig. Kommende holdeplass for bussveien og eksisterende Jåttåvågen togstasjon gir gode, effektive kommunikasjonsmuligheter både mot Stavanger sentrum og Sandnes.

Området får også nytt torg, egen havnepromenade og store grøntarealer.

LES OGSÅ: Mot nye tider for Stavanger sentrum

Stavanger utvikling har den siste tiden jobbet sammen med avdeling for Byutvikling i Stavanger kommune for tilpasninger av gjeldende områderegulering. Dette arbeidet gir et godt grunnlag for en markedsmessig og samfunnsnyttig utvikling av området som er på ca. 300 daa. Dette tilsvarer et areal som er større enn sentrumshalvøyen i Stavanger.

– Partneren må ha solid erfaring med denne type utvikling, være langsiktig og ha både økonomiske og faglige ressurser å tilby i dette arbeidet, sier daglig leder i Stavanger utvikling KF, Hans Kjetil Aas. Han er trygg på at Jåttåvågen2 AS med sine erfarne og engasjerte medarbeidere vil være en attraktiv partner også for private aktører i dette markedet.

For partnersøket har Jåttåvågen2 AS engasjert næringsmeglerforetaket Hadrian Eiendom AS og advokatfirmaet Føyen Torkildsen.

– Dette er en sjeldent spennende mulighet for en aktør innen eiendomsutvikling hvor det blant annet skal utvikles opptil 1500 boliger over de neste 15 årene, sier daglig leder i Hadrian Eiendom AS, Årstein Holthe. Han regner med god interesse fra både regionale og nasjonale aktører.

Stavanger utvikling KF er en forretningsmessig aktør for utvikling av kommunens eiendommer. Jåttåvågen2 AS er etablert for å håndtere eierrollen til Stavanger utvikling KF i partnerskapet.

LES OGSÅ: Stor kjøpsinteresse i Stavanger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere