Aktuelt

Jubler for Røkkes gigantprosjekt

Thor Olaf Askjer og Carl Henrik Borchsenius i Norsk Eiendom skryter av Kjell Inge Røkkes kjempeprosjekt Det Store Blå. – Det gir merverdi for alle, mener Norsk Eiendom-representantene.

Fagsjef Carl Henrik Borchsenius og adm. direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom tror Det Store Blå kan gi merverdi for langt flere enn Kjell Inge Røkke og hans FP Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er i en kronikk i Budstikka at adm. direktør Thor Olaf Askjer og fagsjef innenfor bransjeutvikling Carl Henrik Borchsenius i Norsk Eiendom skryter av Det Store Blå på Fornebu.

«Prosjektet Det Store Blå på Fornebu har fått mye oppmerksomhet på grunn av sine høyder. Det som har fått mindre oppmerksomhet er hva prosjektet kan og bør gi tilbake av økte kvaliteter for publikum og omgivelser, hva det kan skape av attraktive arbeidsplasser og innovasjonsmiljøer, samt den positive oppmerksomheten prosjektet kan gi Fornebu og Norge», skriver Norsk Eiendom-duoen i kronikken.

De mener eiendomsbransjens brede fotavtrykk har gitt bransjen et ansvar for å gi noe tilbake til byen og omgivelsene og trekker frem Vulkan, Sørenga og Nydalen som eksempler på at eiendomsbransjen gjør det. Kjell Inge Røkkes prosjekt Det Store Blå kan også bli et slikt prosjekt, ifølge Askjer og Borchsenius.

«Vi mener debatten om prosjektet Det Store Blå bør bli rikere. Den bør dreie seg mer om behov, kvaliteter, innhold og samfunnsbidrag. Og den bør dreie seg om hva kommunen og utbygger må være opptatt av for at prosjektet skal bli en berikelse for alle parter», skriver Norsk Eiendoms adm. direktør og fagsjef i kronikken.

De mener at alle parter bør bidra konstruktivt og samarbeide gjennom hele prosessen, samtidig som de må bli enige om hva som skal til for at prosjektet skal bli vellykket.

«Alle må være villige til å gi og bidra. Lykkes partene med dette kan prosjektet skape et løft for både området og Norge. Og gi merverdi for alle», slås det fast i kronikken.

– Skal man lykkes med god by- og stedsutvikling og skape et attraktivt og velfungerende område, må det være mye av alt. Det må være mye av både bolig, næring, handel, service, spisesteder og møteplasser. Jeg antar at utvikleren i sine vurderinger har konkludert med at det er behov for et hotell for å gjøre området attraktivt og velfungerende, sier Borchsenius til Estate Nyheter om kritikken som går på at Kjell Inge Røkkes planer om hotell i Det Store Blå vil utgjøre en altfor stor andel av høyhuset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig
Selvaag Eiendom kjøper på Tjuvholmen
Transaksjoner