Juss

Husk aksjonæroppgaven – alt annet kan koste deg dyrt

31. januar 2019 løper fristen for å innlevere aksjonærregisteroppgaven ut. Det påløper tvangsmulkt ved forsinket levering, så det er ingen grunn til å vente.

VIKTIG Å HUSKE: Ved forsinket levering av aksjonærregisteroppgaven påløper det en daglig tvangsmulkt. Partner Line Ravlo-Losvik i advokatfirmaet Selmer minner om at fristen for levering er 31. januar.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Partner Line Ravlo-Losvik i advokatfirmaet Selmer starter 2019 med en liten påminnelse, og det er plikten til å innlevere aksjonærregisteroppgaven.

– Jeg fikk i fjor flere henvendelser fra personer som hadde blitt ilagt tvangsmulkt som følge av forsinket levering. Dessverre er det som regel lite å gjøre med tvangsmulkten annet enn å betale den sier Ravlo-Losvik.

I enkelte tilfeller kan tvangsmulkt frafalles, men det er unntaksvis.

– Jeg tenkte derfor at det var greit å komme med en liten påminnelse i god tid før fristens utløp nå i 2019, slik at selskaper slipper å havne i slike situasjoner, tilføyer Ravlo-Losvik.

LES OGSÅ: Hva kan 2018 fortelle oss om 2019?

Aksjonærregisteroppgaven skal som den store hovedregel leveres av alle aksje- og allmennaksjeselskaper. Ravlo-Losvik presiserer at det er viktig å huske at dette også gjelder selskap som ble avviklet i 2018. Det finnes unntak bare for noen få selskaper.

Ved forsinket levering påløper det en daglig tvangsmulkt. Denne er basert på rettsgebyret. I 2019 er rettsgebyret 1 150 kroner. Det kan ilegges gebyr for inntil 50 dager. Maksbeløpet er således 57 500 kroner – og det kan være sure penger, især for små virksomheter eller for de som har mange selskaper.

Staten tjener for øvrig godt på at mange glemmer fristen. I 2017 fastsatte staten tvangsmulkter for forsinket melding av aksjonærregisteroppgaven for 140 338 891 kroner.

– De tilsvarende tallene for 2018 er ikke klare, men tallene er trolig betydelige også for 2018, avslutter Line Ravlo-Losvik.

LES OGSÅ: – Mange transaksjoner inn i 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig
Selvaag Eiendom kjøper på Tjuvholmen
Transaksjoner