Juss

Husk aksjonæroppgaven – alt annet kan koste deg dyrt

31. januar 2019 løper fristen for å innlevere aksjonærregisteroppgaven ut. Det påløper tvangsmulkt ved forsinket levering, så det er ingen grunn til å vente.

VIKTIG Å HUSKE: Ved forsinket levering av aksjonærregisteroppgaven påløper det en daglig tvangsmulkt. Partner Line Ravlo-Losvik i advokatfirmaet Selmer minner om at fristen for levering er 31. januar.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Partner Line Ravlo-Losvik i advokatfirmaet Selmer starter 2019 med en liten påminnelse, og det er plikten til å innlevere aksjonærregisteroppgaven.

– Jeg fikk i fjor flere henvendelser fra personer som hadde blitt ilagt tvangsmulkt som følge av forsinket levering. Dessverre er det som regel lite å gjøre med tvangsmulkten annet enn å betale den sier Ravlo-Losvik.

I enkelte tilfeller kan tvangsmulkt frafalles, men det er unntaksvis.

– Jeg tenkte derfor at det var greit å komme med en liten påminnelse i god tid før fristens utløp nå i 2019, slik at selskaper slipper å havne i slike situasjoner, tilføyer Ravlo-Losvik.

LES OGSÅ: Hva kan 2018 fortelle oss om 2019?

Aksjonærregisteroppgaven skal som den store hovedregel leveres av alle aksje- og allmennaksjeselskaper. Ravlo-Losvik presiserer at det er viktig å huske at dette også gjelder selskap som ble avviklet i 2018. Det finnes unntak bare for noen få selskaper.

Ved forsinket levering påløper det en daglig tvangsmulkt. Denne er basert på rettsgebyret. I 2019 er rettsgebyret 1 150 kroner. Det kan ilegges gebyr for inntil 50 dager. Maksbeløpet er således 57 500 kroner – og det kan være sure penger, især for små virksomheter eller for de som har mange selskaper.

Staten tjener for øvrig godt på at mange glemmer fristen. I 2017 fastsatte staten tvangsmulkter for forsinket melding av aksjonærregisteroppgaven for 140 338 891 kroner.

– De tilsvarende tallene for 2018 er ikke klare, men tallene er trolig betydelige også for 2018, avslutter Line Ravlo-Losvik.

LES OGSÅ: – Mange transaksjoner inn i 2019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere
Leieprisene vil fortsette å stige. Her er grunnen
Aktuelt