Utvikling

Vil ha skole for 840 elever i Kvadraturen

Den videregående skolen med studiespesialisering resturant- og matfag, service- og samferdselsfag, kan få et bruttoareal på 16.500 kvadratmeter.

I tillegg til eksisterende bebyggelse i Myntgata 2 kommer et nybygg på 5.000 kvadratmeter over terreng.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I mars 2017 kjøpte Oslo kommune Myntgata 2 for 338,2 millioner kroner. Nå har Alt.Arkitektur bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for eiendommen. Bestillingen er gjort på vegne av Undervisningsbygg Oslo KF, og planen er å transformere eiendommen til videregående skole med studiespesialisering resturant- og matfag, service- og samferdselsfag.

Areal som ikke opptas av skolen, skal benyttes til andre formål.

– Kavalerikasernen, Artilleristallen, Ingeniørstallen og Kavaleristallen er fredede bygg som omslutter et stort gårdsrom. I forlengelsen av Ingeniørstallen står Tyskerbrakka, som planlegges revet. Skolen skal benytte Artilleristallen, Ingeniørstallen og Kavaleristallen samt et nybygg plassert der Tyskerbrakka nå står. Kavalerikasernen kan benyttes til annet formål, men må også kunne brukes til undervisningsformål, skriver arkitektselskapet til PBE.

Nybygget får et bruttoareal på 5.000 kvadratmeter over bakken og 7.000 kvadratmeter under bakken. Byggets plassering, størrelse og høyde er utformet i samråd med vernemyndighetene. Byantikvaren ønsker at høyden begrenses til 3 etasjer, som tilsvarer høyden på tårnene på Artilleristallen.

Det er planlagt flerbrukshall med tilhørende funksjoner under terreng. I bestillingen opplyses det at den videregående skolen får plass til 840 elever.

Det er vurdert om Myntgata 2 er egnet til boligformål, men en ombygging til bolig «vil høyst sannsynlig komme i konflikt med fredningsbestemmelser for fasade og interiør på eksisterende bebyggelse».

– Det er også diskutabelt om boliger på en sentral tomt i Kvadraturen vil bidra til å aktivisere området, eller om det vil føre til en privatisering av Stallgården om tilgrensende områder på Kontraskjæret, skriver Alt.Arkitektur.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Se alle Pluss-saker
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling
Kan kjøpe for milliarder, men venter på godbitene
Transaksjoner
Byutvikling verdt milliarder
Bolig
Her kan det bli 116 nye studentboliger (+)
Bolig