Aktuelt

Kuvendig på Fisketorget

Fisketorget i Oslo, som er beskyldt for å være en restaurant med fiskedisk, har nå fått Plan- og bygningsetatens tillatelse til å drive videre med servering.

Eierne av Fisketorget har fått innvilget søknaden om bruksendring.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Estate Nyheter har i flere artikler omtalt eiendommen som skulle bli hele hovedstadens fisketorg, men som i stedet er blitt beskyldt for å være en restaurant med fiskedisk.

Nå ser det imidlertid ut til at fiskestanken er i ferd med å lette på Rådhusbrygge 4 – en adresse rett ved Aker Brygge hvor man i utgangspunktet ikke skulle tro det var mulig å bygge noe som helst.

Mens Plan- og bygningsetaten (PBE) i september 2017 påla eierne å endre løsningen for Fisketorget, slik at det ble mer fiskesalg og langt mindre servering, har den samme etaten nå innvilget søknaden om bruksendring.

– Fisketorget er et torg eller en markedshall for salg av fisk og andre råvarer fra havet. Det søkes om bruksendring for å utvide aktiviteten i tillegg til salg av fisk og andre råvarer fra havet, til også å omfatte bevertning og sted for sesongbetonte arrangementer og informasjon om norsk fiskenæring og produkter, er PBEs beskrivelse av søknaden.

Plantegningen som var vedlagt søknaden, viser en fordeling av areal i 1.etasje der salg/informasjon har 148 kvm, bevertning 77 kvm og det resterende fellesarealet 54 kvm. I søknaden opplyses det at dette er en typisk fordeling gjennom året, der arealene justeres i henhold til sesong.

– Plan- og bygningsetaten finner at salg av råvarer sammen med arrangementer og informasjon om fisk og fiskenæringen er den dominerende virksomheten i Fisketorget. Tiltaket er i henhold til reguleringsplanen. Plasseringen av fiskesalget som er i den største delen av bygget som vender mot byen og Rådhusplassen, gjør også at dette blir virksomheten publikum møter først, heter det i avgjørelsen.

I søknaden om bruksendring skrev Dark Arkitekter at det i sommermånedene er «adskillig mindre salg av fersk fisk og sjømat for å ta med seg».

– Samtidig er det betydelig økt innslag av turister. De har ikke behov for å kjøpe varer for å ha med hjem – deres behov og ønsker å smake og nyte fersk sjømat der og da. Deres etterspørsel nødvendiggjør et annet oppsett av servering i sommermånedene. Ved arrangementer og kampanjer for å fremme norsk fisk og sjømat som holdes gjennom hele året, vil bruken av lokalet bli tilpasset etter arrangementets behov, skrev arkitektselskapet i søknaden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig
Selvaag Eiendom kjøper på Tjuvholmen
Transaksjoner