Bolig

Selvaag og Solon solgte boliger for 5,2 milliarder

Selvaag Bolig og Solon Eiendom solgte boliger for til sammen 5,184 milliarder kroner i 2018.

Fjerde kvartal er normalt er kvartal med lavt salg, men Selvaag Bolig hadde rekordmange igangsettelser og overleveringer. Foto: Selvaag Bolig.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Tirsdag morgen kom både Selvaag Bolig og Solon Eiendom med tall for boligsalget i fjerde kvartal 2018 og for hele året. Selvaag Bolig meldte om «godt salg og rekordmange overleveringer for fjerde kvartal. I kvartalet ble det solgt 158 boliger for til sammen 660 millioner kroner. I løpet av året solgte selskapet 777 boliger med en samlet verdi på 3 169 millioner kroner.

– Markedet har utviklet seg i tråd med våre prognoser. Salget har vært jevnt og godt gjennom året, og som vanlig litt roligere i fjerde kvartal selv om desember var en god måned. Vi opplever god interesse for boligene vi har i salg nå og tror på fortsatt gode markedsforhold i 2019. I løpet av året som kommer skal vi i gang med flere nye prosjekter, blant annet to store plussbolig-prosjekter i Asker og Trondheim med mange forhåndsinteressenter, sier administrerende direktør Olav H. Selvaag.

Ved årsskiftet hadde Selvaag Bolig 1 449 boliger under bygging og 26 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

– Vi hadde rekordmange igangsettelser og overleveringer i kvartalet. Ettersom salg av boliger resultatføres først ved overlevering til kunde, vil det høye antallet overleverte boliger gi selskapet høye inntekter for fjerde kvartal 2018. Overleveringene var hovedsakelig i store prosjekter i Oslo, sier Selvaag.

I fjerde kvartal solgte Solon Eiendom 38 boliger med en samlet salgsverdi på 204 millioner kroner. Til sammenligning var salget 11 boliger med en samlet verdi på 113 millioner kroner i fjerde kvartal 2017. For hele 2018 har Solon Eiendom solgt 310 boliger med en samlet verdi på 2 015 millioner kroner, sammenlignet med 160 boliger med en samlet verdi på 1 390 millioner kroner året før.

Solon Eiendom fullførte null boliger og overleverte to i fjerde kvartal. Til sammenligning ble det fullført 49 og overlevert 49 boliger i fjerde kvartal året før. Ved utgangen av kvartalet hadde Solon Eiendom 468 boliger under bygging hvorav 82 prosent var solgt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Selvaag Eiendom kjøper på Tjuvholmen
Transaksjoner
Eiendomsadvokat må dekke milliontap etter utlånstabbe
Juss