Juss

Frikjent etter boligkjøp

Edgar Haugen ble frikjent i retten etter et boligkjøp som selgerens arving mener ble gjort til underpris.

Edgar Haugen vant frem i retten etter å ha blitt saksøkt for 8 millioner kroner.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var harde beskyldninger som møtte eiendomsinvestoren Edgar Haugen i en rettssak etter kjøp av fire leiligheter. Selgeren døde tidligere i år, og datteren krevde erstatning etter at hun mente Haugen kjøpte eiendommene til betydelig underpris og at han samtidig burde visst at selgeren hadde svekkede vurderingsevner. Søksmålet var på 8,8 millioner kroner, som er forskjellen mellom salgssummen i 2015 og 2016 og antatt markedsverdi nå.

Ifølge Dagens Næringsliv har Oslo tingrett frikjent Haugen i forbindelse med eiendomskjøpene. Ifølge avisen mener retten at det ikke er tvilsomt at Haugen innså at prisen var lav og at han gjorde et godt kjøp, og at han også hadde langt bedre innsikt i boligmarkedet enn selgeren. Men retten mener det ikke er straffbart og at det skal mer til for å «stride mot redelighet eller god tro», skriver Dagens Næringsliv.

Kjernen i søksmålet er at saksøker mener moren hadde blitt villedet av en mellommann til å selge leilighetene til Edgar Haugen til lavere pris enn markedspris. Det pågår en separat sak mot mellommannen etter en siktelse for underslag av selgeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
R8 selger klassiker
Aktuelt
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Kjøpte fabrikk for 100 millioner
Aktuelt
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig