Transaksjoner

NPRO kjøper på Hasle

Norwegian Property har kjøpt Vinmonopolets gamle tapperi på Hasle, med 223 leiligheter under bygging og nesten 9000 kvadratmeter handelsareal.

Så å si alle leilighetene i Vinslottet er solgt. 60 prosent av handelsarealet er utleid. Ill.: Kristin Jarmund Arkitekter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er Höegh Eiendom og Profier som selger Bygg 01 Vinslottet på Hasle til Norwegian Property. Norwegian Property betaler 223 millioner kroner for aksjene i Hasle Linje Bygg 01 AS. Dermed får det børsnoterte selskapet tilgang på 223 leiligheter som er under bygging, med en salgsverdi på 1,23 milliard kroner, og et handels- og servicesenter i første etasje på 8810 kvadratmeter. Verdien av næringseiendommene vil ved ferdigstillelse være 308,5 millioner kroner.

– Kjøpet er i tråd med NPROs ambisjoner om å resirkulere kapitalen som ble frigjort gjennom salgene i Stavanger til å vokse i våre kjerneområder. Vi anser at vi har god kompetanse på kombinasjonsbygg med bolig-, næring og handel, etter flere års erfaring på Aker Brygge. Denne kunnskapen ser vi en god mulighet til å utnytte videre på Hasle. Vi vurderer også hele området på Hasle som interessant med mange nye kontorbygg, hoteller og boliger. I tillegg liker vi dette bygget, dets infrastruktur og arkitektur spesielt godt, sier adm. direktør Bent Oustad i Norwegian Property.

Kjøpesenteret åpner 24. oktober 2019, mens leilighetene står ferdig mot slutten av 2019 og begynnelsen av 2020. Alle leilighetene unntatt én er allerede solgt.

– Hasle Handelshus, eller Vinslottet på Hasle, trenger en langsiktig eier som har forståelse for å eie et historisk bygg med bolig og handelsaktivitet under samme tak. NPRO er dermed en perfekt aktør som nå kan ta eierskap til bygget mens det er under utvikling, sier Kristen Rikter-Svendsen i Profier.

Han mener Vinslottet representerer et helt unikt konstruksjonsmessig bygg «med en spennende historie og nå også en spennende fremtid».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Selskapet bak MESH henter 40 mill
Tech
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig