Bolig

Vil bygge 130 leiligheter på elvebredden

Vedal og Union Eiendoms planer om fem boligblokker i Svanegangen i Drammen skal politisk behandles igjen.

SVANEGANGEN: Boligprosjektet langs Drammenselva skal bestå av rundt 130 leiligheter. Ill.: Vedal/LOF Arkitekter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Prosjektet ligger ved elvebredden noen få kvartaler vest for Drammensbrua like ved Ås Bryggeri. Det omfatter rundt 130 leiligheter fire bygningskropper, én frittstående blokk og én lamell. Området er 14,7 mål stort og det skal bygges ut med snaut 15.000 kvadratmeter.

– Mot sør er det foreslått fire til seks etasjer, mot nord trappes bebyggelsen opp til maksimalt sju etasjer, heter det i planforslaget som omfatter Søren Lemmichs gate 1 samt Losjeplassen 2 og 4.

Forslaget skal behandles i formannskapet 11. desember til offentlig ettersyn, etter at et tidligere forslag i september ble returnert med krav om noen endringer.

To- og fire roms

Det er stilt krav om at kommuneplanens retningslinjer om variert boligsammensetning følges opp. Hovedsakelig skal det bygges 2- 4-roms leiligheter i Svanegangen, samt noen større på bakkeplan. I tillegg planlegges det et næringsareal på 200 kvadratmeter til kafédrift, og området skal gjøres offentlig tilgjengelig med gangforbindelser.

– Gjenåpningen av Svanegangen som en allment tilgjengelig gangforbindelse gjennom området et viktig element. Den er derfor foreslått regulert som gangforbindelse for å sikre at den oppleves som inviterende og tilgjengelig for alle, står det blant annet i planforslaget.

Prosjektet inkluderer dessuten åpne friarealer og parkering skal skje i kjeller under eiendommen. Svanegangen skal bygges under ett og er ventet ferdigstilt i 2020/2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Ny dom om strandeiers utfyllingsrett
Juss
Lillebroren er som et fluepapir
Bolig