Bolig

Skal utvikle 70.000 kvadratmeter i Ski

AART architects vant parallelloppdraget om å utvikle sentrum av Ski sør for Oslo.

70.000 KVADRATMETER: Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom skal fornye Ski sentrum, og har gitt AART architects parallelloppdraget med å utvikle 70.000 kvadratmeter med boliger, butikker og byrom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Bak oppdraget står Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom, som ønsker å revitalisere byens sentrum. Prosjektet innebærer 70.000 kvadratmeter med boliger, butikker og byrom. Med sin nærhet til Oslo er Ski et populært alternativ til hovedstaden.

– Men sentrum består i dag av spredt bebyggelse som ikke er fullt utnyttet og som heller ikke i tilstrekkelig grad gir noe tilbake til byen, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom i en pressemelding.

Parallelt oppdrag

Med det i bakhodet utskrev derfor Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom i august et parallelt oppdrag om å fokusere på muligheter for å aktivisere sentrum – et oppdrag AART architects vant.

Mathis Grimstad, adm. direktør i Stor-Oslo Eiendom. Foto. Marius Viken.

– Vi er svært fornøyd med å engasjere dem. Med sin erfaring fra byutviking i Danmark mener vi AART tilfører noe nytt og spennende til Ski. Vi ønsker å utvikle gode bygulv og gode destinasjoner, og AART er den rette til å hjelpe oss, sier Grimstad.

Utløser byens potensiale

– Vi ser frem til å jobbe for å revitalisere sentrum som har et stort utviklingspotensial. Vi vil tilføre en mangfoldighet av bygninger og byrom i nært samspill med den omkringliggende byen – alt for å gjøre Ski attraktivt, sier partner Anders Strange i AART architects. Han er også daglig leder av selskapets kontor i Oslo.

Grimstad mener vinnerforslaget tilfører det 70.000 kvadratmeter store området en variasjon av butikker og boliger som kan favne alt fra studenter og unge par til etablerte familier.

– Prosjektets mangfoldighet gjenspeiles i rekreasjonsarealene som er knyttet sammen og skaper samlende kontakt med eksisterende struktur, påpeker han.

– Ideen er å lede folk intuitivt inn i bydelen og skape et summende gateliv. Et levende bygulv som vi til og med løfter opp i høyden i form av et grønt taklandskap, sier Strange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fikk over 200 mill. for 270 p-plasser på Sørenga (+)
Transaksjoner
Hva bør selger gjøre om kjøper trekker seg fra en bindende avtale?
Juss
Wiederstrøm styrker staben
Karriere
Passerer snart 20 milliarder
Aktuelt
Økte byggekostnader i boligmarkedet
Play
Se alle Pluss-saker
Vant Cityprisen 2019
Aktuelt
Nejra Macic vant pris for de unge og lovende
Karriere
Fortsetter krangelen om bilfritt byliv
Aktuelt
Fikk kontrakt på 368 millioner kroner
Aktuelt