NYTT NAVN: Arendal Maritime Hotel får inn nye medeiere og skifter navn fra 1. januar. Foto: Arendal Maritime Hotel

Komplett-gründer inn i hotell

Ærverdige Arendal Maritime Hotel får nå inn friske penger og døpes om til Grand Hotel Arendal. Komplett-gründer Eric Sandtrø er blant de nye eierne.

Publisert Sist oppdatert

Sudrheim Invest som eier Arendal Maritim Hotel midt i byen, selger halvparten av aksjene til Unike Hoteller Invest ved konserndirektør Morten Christensen og Stavsmark Eiendomsdrift ved Eric Sandtrø.

I følge en pressemelding har det vært viktig for Ove Trøen i Sudrheim å finne den rette samarbeidspartneren til å videreutvikle sentrumhotellet med historie tilbake til 1880. Christensen i Unike Hoteller på sin side lover å føre tradisjonen videre.

– Vi ønsker å putte inn elementer og detaljer, og bygge opp et sterkt og kjent hotell som skal være forbundet med ærverdighet, historie, personlig service og spennende luksuriøs innpakning, sier han.

Hoteller, fjellsport og nettbutikk

Fra før av driver Christensen Hotel Wassilioff i Stavern, Unike Midtåsen og Hotel Kong Carl i Sandefjord, og Grand Hotel i Åsgårdstrand. Han vil styrke kjedens posisjon i næringen.

– Vårt konsept er å gjenskape den ærverdige hotellopplevelsen og gi det lille ekstra igjennom hele oppholdet. Markedet for hotell med en spennende historie, personlig service, og godt dedikert vertskap er i vekst og fyller et etterspurt alternativ til de ordinære kjedehotellene, påpeker han.

Eric Sandtrø er mannen bak blant annet komplett.no og fjellsport.no.

Bytter navn og logo

Hva aksjene ble solgt for er ikke offentliggjort. Hotellet med 25 ansatte omsatte i fjor for drøyt 10,1 millioner kroner, over en million mindre enn året før. Driftsresultat i fjor endte på minus 631.000 kroner, resultat før skatt på minus 642.000.

I forbindelse med overtakelsen og kjedetilknytningen 1. januar skifter Arendal Maritime Hotel navn til Grand Hotel Arendal.

Også Sudrheimgruppens andre hotell i Arendal, Arendal Herregaard Spa & Resort, er med på kjøpet. Dette anlegget har 26 ansatte og omsatte i fjor for 8,4 millioner kroner. Det er ned fra 10,6 millioner i 2016 og 15,5 millioner i 2015. Driftsresultatet endte på 180.000 kroner, resultat før skatt på 188.000.

Powered by Labrador CMS