Transaksjoner

«Byens styggeste bygg» solgt for 50 mill.

Budrunden startet på 20 millioner kroner, men endte 30 millioner høyere for det mange synes er byens styggeste bygg.

Bygget inneholder 24 leiligheter.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Mange mente at eiendommen ikke var verdt mer enn 25 millioner kroner. På folkemunne blir jo dette også kalt Fredrikstads styggeste bygg, men selv om bygget ikke har fått den nødvendige fasadevasken og annet ytre vedlikehold, fremstår leilighetene som brukbare, sier eiendomsrådgiver Eivind Westby i Borg Eiendomsmegling AS.

De 24 leilighetene i bygget har vært leid ut til turnusleger, sykepleiere, studenter og andre med en tilknytning til Sentralsykehuset i Østfold. Ettersom sykehuset er flyttet fra Fredrikstad til Kalnes, var det ikke lenger så stort behov for leilighetene med dette formålet. Derfor besluttet Sentralsykehuset i Østfold å selge bygget.

Prisantydningen var på 53,9 millioner kroner, og selv om budrunden startet så lavt som 20 millioner kroner, dundret den fort opp til 50 millioner.

Eiendommen er beliggende på hjørnet av Ths. W. Schwartz gate og Hans Jacob Nilsens gate på sentrale Cicignon – området hvor det Kan Cao-eide Nordic Group Holding jobber med et gigantprosjekt. Eiendommen ligger bymessig til i et område som består av boliger og næringsvirksomhet.

20 av leilighetene ligger i hovedblokken fordelt likt på 4 plan, samt 4 leiligheter i sideblokken – også fordelt over 4 plan.

Kjøper er Sarpsborg-selskapet Vestengveien Eiendomsutvikling AS, som har sitt utspring i bilvirksomheten til familien Grandahl. De skal leie ut de 24 leilighetene i Fredrikstad. Overtakelse blir på nyåret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig
Påbygg kan gi 40 nye leiligheter på vestkanten (+)
Bolig