Aktuelt

Satser på byens mest eksklusive «co-working»

Pangea Property Partners utvider med enda én etasje på Tjuvholmen og skal tilby kontor og møterom til investeringsselskaper.

Bård Bjølgerud blir ti år til på Tjuvholmen, denne gangen sammen med noen flere investeringsselskaper.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Jeg kan bekrefte at vi utvider Pangeas lokaler i Oslo med 800 kvadratmeter til omtrent 2100 kvadratmeter. I tillegg til dagens 8. etasje, så utvider vi med toppetasjen i Tjuvholmen Allé 3-5. I den forbindelse vil noen av våre eksisterende leietakere ta noe mer areal, og så åpner vi opp for noen nye, sier CEO og partner Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners til Estate Nyheter.

Han ser for seg at det kommer inn 2-3 mindre leietakere, som for eksempel investeringsselskaper, såkalte «family offices», som kan flytte inn i april 2019.

Gårdeier Eiendomsspar er i full gang med å bygge om og oppgradere lokalene. Det vil blant annet bli satt inn en stor intern-trapp som binder åttende etasje, hvor Pangea er i dag, med toppetasjen.

Korridoren, med kunst på veggene. Ill.: Scenario.

– Vi har hyret inn Scenario til interiørarkitektjobben, men vi har selv vært veldig involvert i jobben med å utforme og skape den nye etasjen. Hele niende etasje vil fremstå som moderne og fremtidsrettet, men likevel trivelig og hjemmekoselig. Generøse takhøyden og store rom, kombineres med mer private avdelinger og stuer. Jeg tror dette blir veldig spennende, med en fantastisk utsikt over Oslo og Oslofjorden. Her blir det syv møterom og lounger, resepsjon, et stort kjøkken og tre nye kontorer på ca. 40 kvadratmeter hver, eller ett stort kontor-landskap på 120 kvadratmeter. Målsettingen er en etasje med gode romløsninger, kunst og design som gjør at folk trives, både de som jobber her og besøkende – et «second home», sier Bjølgerud.

Han legger til at det følger med en takterrasse i 9. etasje på 400 kvadratmeter, som er eksklusivt for Pangea og kontorfellesskapet i 8. og 9. etasje.

Etter å ha vært nesten ti år på Tjuvholmen, er Bjølgerud glad for å bli værende i lokalene.

– Vi har vært her siden oppstarten i 2009. Da vi sluttet i SEB og startet vårt eget selskap, leide vi oss inn i dette bygget fra dag én og tok hele åttende etasje. Det var opprinnelig Glitnir som skulle ha lokalene, men de gikk som kjent overende. Vi så på toppetasjen, men med 800 kvadratmeter var den litt liten, forteller Bjølgerud.

I stedet ble det den gangen signert en leieavtale på ni år for etasjen under, med et samlet areal på 1300 kvadratmeter.

Resepsjonsområdet i toppetasjen. Ill.: Scenario.

– i 2009 fikk vi lokalene utformet og innredet eksakt slik vi ville. Planen var allerede den gangen å åpne opp for noen eksterne leietakere, som vi kunne dele etasjen og kostnadene med. Vi tenkte allerede i 2009 at det både er hyggelig og praktisk å dele fellesarealer, og at det er bra for dynamikken og miljøet å ha noen flere leietakere rundt oss. Vi leide ut i den ene fløyen til flere mindre investerings-miljøer, og har drevet en form for co-working i mange år, en løsning alle er veldig fornøyd med. Alle leietakerne kan i en slik modell ha tilgang på større fellesarealer og flere funksjoner enn vi kan ha hver for oss, og det blir også en økt fleksibilitet, sier Bjølgerud.

Blant leietakerne er investeringsselskapene til Celina Midelfart, Tor Olav Trøim og Ulrichsen-familien. Nå vil Pangea leie ut 120 kvadratmeter fordelt på tre kontorer. Det er Christian Ringnes’ Eiendomsspar som er gårdeier. Bjølgerud har bare positivt å si om gårdeieren og prosessen.

Området med trappen som binder 8. og 9. etasje sammen. Ill.: Scenario.

– Vi gjorde et omfattende søk i Oslo sentrum for å se etter nye lokaler, samtidig som vi startet diskusjonen med Eiendomsspar for en mulig forlengelse og utvidelse av leieavtalen. Vi har trivdes godt i dette bygget og da er det selvfølgelig mer praktisk og rasjonelt å bli. Den nye løsningen med å koble 8. og 9. etasje sammen, var imidlertid avgjørende. Vi tegnet nylig en ti års leieavtale for de to etasjene, sier Bjølgerud.

Leiekontrakten er inngått på det han omtaler som «markedsvilkår», og han ønsker ikke å gi noen videre detaljer.

– Vi er fornøyd med leiekontrakten, og det tror jeg Eiendomsspar også er, sier Bjølgerud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Se alle Pluss-saker
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig
Påbygg kan gi 40 nye leiligheter på vestkanten (+)
Bolig
Ny dom om strandeiers utfyllingsrett
Juss
Lillebroren er som et fluepapir
Bolig