Tech

Byggtech skal øke produktiviteten

Bygg- og eiendomsbransjen sliter med lav produktivitet. En rekke teknologiske nyvinninger kan være med på å bedre produktiviteten.

Det er for lav produktivitet i bygg- og eiendomsbransjen. Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock.com
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Med et 70-talls deltakere, arrangerte Estate Kunnskap den første todagerskonferansen innenfor proptech- og byggeteknologi onsdag og torsdag denne uken. Byggtech 2018 har ambisjoner om å være møteplassen hvor eiendoms- og byggebransjen møter teknologiaktører som viser frem nyvinninger. Konferansen har ekstra fokus på praktiske løsninger for byggebransjen.

Blant foredragsholderne på den første dagen var BAHR-advokat Henrik Taubøll, som sitter i styret i Proptech Norge og Ung i Næringseiendom. Han forventer at samarbeidsplattformene for de ulike aktørene vil bli veldig mye bedre enn de er i dag, blant annet fordi folk bruker altfor mye tid på å finne og samle inn data. Samarbeidsplattformer vil kunne gi store besparelser.

Carl Henrik Graff i Stor-Oslo Eiendom fortalte om hvordan de brukte teknologi i byggeprosjekter. Selskapet har blant annet brukt Spacemakers løsning når de har jobbet med et nytt boligprosjekt i Ski.

Håvard Vasshaug i Bad Monkeys var opptatt av at bygge- og eiendomsbransjen sliter med lav produktivitet. Det har vært enkeltpersoner i store arkitektfirmaene som på egen hånd har programmert nye verktøy og drevet frem utviklingen.

– Arkitekter, ingeniører, entreprenører, utviklere og byggherrer tar del i og bidrar mer aktivt i programmering og koding. Før kjøpte man inn programmeringen av parter som satt helt utenfor bransjen. Nå gjør de mer selv, sa Vasshaug.

Salgsdirektør Markus Berget for Nordic Markets i StreamBIM by Rendra AS fortalte om hvordan deres 3D BIM-software legger til rette for prosjektsamarbeid hos de ulike aktørene i et byggeprosjekt. Han mener det genereres mye informasjon i tidlig prosjektering og byggeri som ikke tas med i drift og vedlikehold. Dette er noe StreamBIM skal gjøre noe med.

Erik Midthun i Aruba, et selskap i HP, ville utfordre ulike bransjer til å samarbeide mer med hverandre. Han fortalte at Aruba tar teknologien og kombinerer den med den fysiske arbeidsplassen.

– Vi som IT-selskap tenker mer på hvordan den fysiske arbeidsplassen er nå, sa Midthun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig
Selvaag Eiendom kjøper på Tjuvholmen
Transaksjoner