Tech

Byggtech skal øke produktiviteten

Bygg- og eiendomsbransjen sliter med lav produktivitet. En rekke teknologiske nyvinninger kan være med på å bedre produktiviteten.

Det er for lav produktivitet i bygg- og eiendomsbransjen. Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock.com
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Med et 70-talls deltakere, arrangerte Estate Kunnskap den første todagerskonferansen innenfor proptech- og byggeteknologi onsdag og torsdag denne uken. Byggtech 2018 har ambisjoner om å være møteplassen hvor eiendoms- og byggebransjen møter teknologiaktører som viser frem nyvinninger. Konferansen har ekstra fokus på praktiske løsninger for byggebransjen.

Blant foredragsholderne på den første dagen var BAHR-advokat Henrik Taubøll, som sitter i styret i Proptech Norge og Ung i Næringseiendom. Han forventer at samarbeidsplattformene for de ulike aktørene vil bli veldig mye bedre enn de er i dag, blant annet fordi folk bruker altfor mye tid på å finne og samle inn data. Samarbeidsplattformer vil kunne gi store besparelser.

Carl Henrik Graff i Stor-Oslo Eiendom fortalte om hvordan de brukte teknologi i byggeprosjekter. Selskapet har blant annet brukt Spacemakers løsning når de har jobbet med et nytt boligprosjekt i Ski.

Håvard Vasshaug i Bad Monkeys var opptatt av at bygge- og eiendomsbransjen sliter med lav produktivitet. Det har vært enkeltpersoner i store arkitektfirmaene som på egen hånd har programmert nye verktøy og drevet frem utviklingen.

– Arkitekter, ingeniører, entreprenører, utviklere og byggherrer tar del i og bidrar mer aktivt i programmering og koding. Før kjøpte man inn programmeringen av parter som satt helt utenfor bransjen. Nå gjør de mer selv, sa Vasshaug.

Salgsdirektør Markus Berget for Nordic Markets i StreamBIM by Rendra AS fortalte om hvordan deres 3D BIM-software legger til rette for prosjektsamarbeid hos de ulike aktørene i et byggeprosjekt. Han mener det genereres mye informasjon i tidlig prosjektering og byggeri som ikke tas med i drift og vedlikehold. Dette er noe StreamBIM skal gjøre noe med.

Erik Midthun i Aruba, et selskap i HP, ville utfordre ulike bransjer til å samarbeide mer med hverandre. Han fortalte at Aruba tar teknologien og kombinerer den med den fysiske arbeidsplassen.

– Vi som IT-selskap tenker mer på hvordan den fysiske arbeidsplassen er nå, sa Midthun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Unge som tenker nytt: Fra milliardkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere