Solon Eiendom har stor tilgang på mulige dealer, og vil satse bredere enn bare bolig. Foto: Andre Clemetsen.

Solon går bredere – Vatne kjøper mer

Runar Vatne går inn med 85 millioner kroner i Solon Eiendom etter en rettet emisjon. Samtidig skal selskapet satse på fritidsboliger og næringseiendom.

Publisert Sist oppdatert

Solon Eiendom melder torsdag morgen om at Vatne Property har tegnet seg for 2,826 millioner aksjer til kurs 30 kroner i en rettet emisjon i selskapet. Emisjonen gir Solon Eiendom 84,8 millioner kroner i frisk kapital.

– Etter å ha tatt en stor posisjon i selskapet i desember 2017, har Runar Vatne gjennom sitt styreverv bidratt til å styrke selskapet. Vi er veldig fornøyd med at Runar Vatne, gjennom selskapet Vatne Property, har valgt å øke eierskapet i selskapet i denne aksjeutvidelsen som vil gi selskapet ytterligere finansielle ressurser og la oss gå etter noen av de spennende mulighetene som vi ser i markedet, sier styreformann Simen Thorsen i Solon Eiendom.

Den børsnoterte boligutvikleren har samtidig stiftet selskapene Solon Fritid AS og Solon Næring. Tidligere har Solon stiftet selskapet Solon Realkapital, som skal drive med leiligheter for utleie. Der har de kjøpt en blokk.

– Solon Fritid og Solon Næring gir oss to nye ben å stå på. Vi har en dealflow med ganske mange spennende muligheter, og nå så vi muligheten til å gjøre noe mer. Vi bredder oss geografisk og skal også gå bredere innenfor eiendom, sier Thorsen til Estate Nyheter.

Han legger til at selskapet er i flere prosesser, men ønsker ikke å utdype noe mer om verken strategien for den nye satsingen eller når det blir gjort noen kjøp.

Powered by Labrador CMS