Edgar Haugens kjøpt av fire boliger i 2015 og 2016 ender i retten.

Haugen i retten etter boligkjøp

Edgar Haugens kjøp av fire boligeiendommer, som ble videresolgt med gevinst, havner i retten etter at arving mener eiendommene ble kjøpt til underpris.

Publisert Sist oppdatert

Det er harde beskyldninger som den profilerte eiendomsinvestoren Edgar Haugen møter på i en kommende rettssak med arvingen til den avdøde selgeren av boligene. Den kvinnelige selgeren døde tidligere i år, og nå går datteren til søksmål mot Haugen og krever 8,22 millioner kroner i erstatning. Både Finansvisen og Dagens Næringsliv omtaler søksmålet, der hun hevder at moren ble lurt.

– Leilighetene ble solgt til betydelig underpris, skriver saksøkerens advokat Fredrik Berg i Fendt advokatfirma i sluttinnlegget i Oslo tingrett, ifølge Dagens Næringsliv.

Saken skal opp for Oslo tingrett i slutten av november.

Haugen betalte 13,5 millioner kroner for de fire boligene. Datterens advokat hevder eiendommene nå har en markedsverdi på 21,72 millioner kroner. Ifølge sluttinnlegget til Oslo tingrett kom salgene i stand med en mellommann som hadde innledet et forhold til kvinnen. Datteren mener at mellommannen har forledet moren til å selge eiendommene til underpris. Mens eiendommene ble solgt for 13,5 millioner kroner, var taksten 17 millioner.

– Jeg gjorde en handel med en person for tre-fire år siden. Vi tjente 12 prosent på handelen og mener det er fair og rettferdig. Vi pusset opp og gjorde litt sånne ting. Så kommer man tilbake fire år etterpå og mener det ikke har foregått på rett måte. Det mener vi absolutt ikke er tilfellet, sier Haugen ifølge Dagens Næringsliv.

Han avviser overfor avisen at han kjente til at den eldre kvinnen skulle ha hatt svekkede vurderingsevner da han kjøpte leilighetene og viser til at hun var representert ved advokat i handelen.

Saksøkeren mener Haugen burde forstått dette, og at det i alle fall var uaktsomt av Haugen å ikke gjøre nærmere undersøkelser.

Powered by Labrador CMS