Tech

Slik skal digitale fotavtrykk optimalisere eiendom

Gjennom løsningen Calibrate tilbyr CBRE sporingsdata, som gir et beslutningsgrunnlag for hvem eiere av handelseiendommer skal leie ut til.

Ifølge Piotr Kolacz i CBRE kan Calibrate også brukes av kommuner i byplanleggingen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

For ett år siden lanserte CBRE produktet Calibrate i London, og nå har turen kommet til Norge. Calibrate bruker proprietær teknologi for å analysere de digitale fotavtrykkene til over 100 millioner mobiltelefonbrukere i EU. Systemet er GDPR-godkjent (General Data Protection Regulation) i Norge og i Europa.

– Med dette systemet kan både kommuner, reiseliv, butikkjeder, utleiere og gårdeiere ta sine beslutninger basert på fakta, som underbygges av massive datamengder, sier Piotr Kolacz i CBRE.

Selskapet samler i praksis data fra over 200.000 apper på verdensbasis, og kan ut fra dette produsere data brutt ned på hvor brukerne beveger seg. Basert på hvor mobiltelefonen befinner seg flest timer på om natten og dagen, kan systemet med rimelig stor sikkerhet fastslå hvor den enkelte bor og jobber.

Disse opplysningene i kombinasjon med demografisk data, vil være nyttig informasjon for eiere av handelseiendommer for å optimalisere målgruppe, konsept og sammensetning av leietakere.

– Systemet forteller hvilke målgrupper som beveger seg hvor, samt hvor lenge de er i området. Dette er et viktig beslutningsgrunnlag for blant andre eiere av kjøpesentre. I tillegg er dette vesentlig informasjon for handelsområder, sier Kolacz, og fortsetter:

«Vi kan også monitorere hvor internasjonale og nasjonale turistene kommer fra. Vi kan eksempelvis fortelle deg at 30 prosent av personene i en spesifikk gate er turister. Vi kan til og med fortelle deg eksakt hvor disse folkene kommer fra.»

Calibrate kan også brukes av kommuner i byplanleggingen. Eksempelvis kan det hentes ut data som viser bevegelsesmønsteret på Karl Johan.

– Forskjellen på dagens sensorer som måler «footfall» er åpenbar. En person som går frem og tilbake i samme område og trigger en vanlig sensor flere ganger, blir bare telt én gang pr. dag i Calibrate. Det interessante blir å se at antallet unike besøkende muligens er det samme som året før, men de er mer målrettet og gjennomfører selve handelen på nett, sier Kolacz.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gikk på en smell etter sprengningsarbeider hos naboen
Juss
Skal behandle sak om badetomten på Stovner
Utvikling
UNION henter fra Akershus Eiendom
Karriere
Her skal Fredensborg bygge boliger og næring
Bolig
Colliers ansetter i retailavdelingen
Karriere
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Bygger for 232 millioner kroner i Oslo øst
Aktuelt
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Foreslår mange hundre nye boliger på elvebredden (+)
Bolig
Selvaag Eiendom kjøper på Tjuvholmen
Transaksjoner