Transaksjoner

– Alle mann til pumpene

- Vi skjønner godt at meglerne oppjusterer transaksjonsvolumene for 2018.

HISTORISK HØY AKTIVITET: Eiendomsavdelingen i Schjødt kan melde om historisk høy aktivitet. - Trykket er stort, sier f.v. Geir Sand, Camilla K Lunne, Ditlef Thaulow og Martin Støren.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Flere av meglerne oppjusterer transaksjonsvolumene for 2018. Eiendomsavdelingen til Schjødt bekrefter at det er høyt trykk. Dette skyldes primært at det er gjort flere store transaksjoner.

– Vi skjønner godt at meglerne oppjusterer volumene. Vi merker godt trykket når de større objektene er i markedet og vi må en god stund tilbake for å finne et tilsvarende moment hos alle i avdelingen, sier, sier Schjødt-advokat Ditlef Thaulow.

– Det startet brått etter sommeren, og aktiviteten i september og oktober var historisk høy. Det gjelder både på transaksjoner og utvikling. Nå er det lange dager og alle mann til pumpene, sier Thaulow.

Schjødt ansatte tre nye advokater etter sommeren og er ute med søk etter flere.

– Selv om finansieringskostnadene ser ut til å øke fremover og spise opp en større andel av yielden, opplever vi at trykket er høyt og fordelt på mange og lange saker, slik at vi kan fortsette veksten. Vi håper å forsterke laget ytterligere før jul, sier advokaten.

– Stor konkurranse om de beste objektene

DNB Næringsmegling meldte tidligere i uken om utleiers marked i Oslo sentrum, med forventninger om en videre vekst i leieprisene på 10 til 15 prosent innen utgangen av 2020. I Schjødt ser de at en stor andel av interessen inn mot nyttår vil knytte seg til Oslo-området.

– Mange av de store og attraktive objektene ligger i Oslo og Bærum. Det blir spennende å følge disse objektene inn mot årsslutt. Vi ser stor konkurranse etter bygg med riktig beliggenhet og leietakere. I tillegg er det mange som ønsker å plassere kapital i eiendom, legger advokatene Geir Sand og Camilla K. Lunne til.

– Er det andre trender dere ser?

– Ja, det er helt klart et økende innslag av utlendinger, naturlig nok særlig på de større objektene. Samtidig ser vi at utlendinger som har vært i Norge en periode begynner å selge seg ut. Vi ser også at det er god aktivitet rundt Stavanger og Bergen, sier de to.

Det nevnes også rundt bordet at det i år også har vært stor aktivitet hos syndikatene og fondene.

– Det kan også legges til at flere store utviklingsprosjekter har god fart, sier advokat Martin Støren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Forsøk på forsikringssvindel ga fire år i fengsel
Juss
Kontrakt for LINK arkitektur
Aktuelt
Forvandler den 130 år gamle bygården til topp kontorer
Aktuelt
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Mva-kompensasjon – frem krav om nettoprinsipp
Juss
Stor-Oslo Eiendom styrker ledergruppen
Karriere
Oslo Tennisklubb skal bygge leiligheter (+)
Bolig
Kirken vil bygge boliger på St. Hanshaugen (+)
Bolig