Aktuelt

Rekordsalg fra Solon

Solon Eiendom har aldri solgt like mange nye boliger som i årets ni første måneder.

Andreas Martinussen leverer gode tall i Solon Eiendom før han tar turen til Ivar Tollefsens Fredensborg.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i den børsnoterte boligutviklerens rapport for tredje kvartal. Så langt i år har selskapet solgt 272 enheter med en samlet salgsverdi på 1,807 milliarder kroner. «Selskapet konstaterer at salget har gått over forventning i samtlige prosjekter lansert i 2018, som inkluderer Lier, Nesodden, Ski og Storebukta», skriver Solon i rapporten og fortsetter:

– Vi ser positivt på utviklingen i den delen av boligmarkedet Solon Eiendom opererer i. Markedet synes fortsatt å være differensiert med god etterspørsel etter attraktiv beliggenhet og prosjekter av høy kvalitet og med god arkitektur, opplyser selskapet. 90 prosent av alle boligene som skal leveres i 2019 er allerede solgt.

Les også: Solon-sjefen går til Tollefsen

Les også: Stig Bech ny sjef i Solon Eiendom

I årets første ni måneder hadde Solon Eiendom IFRS-inntekter på 897 millioner kroner, mot 589 millioner året før. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var opp fra 79 til 209 millioner kroner. Inntektene målt i NGAAP var 1,076 milliarder kroner, opp fra 775 millioner, mens EBITDA var 226 millioner, mot 148 millioner året før.

Mens NGAAP-tallene er en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene, er IFRS inntektsføring av boliger som er overlevert til kunden.

For tredje kvartal var inntektene (IFRS) 345 millioner kroner, mens EBITDA var 92,8 millioner kroner. Til sammenligning var inntekter og EBITDA henholdsvis 286,3 og 26,6 millioner året før. NGAAP-tallene viste inntekter på 358,8 millioner og EBITDA på 70,5 millioner kroner. I fjorårets tredje kvartal var tilsvarende tall 248 millioner og 46,9 millioner.

Les også: Suksessgründere eier 5 prosent av Solon Eiendom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
Lyspunkter i retailsektoren
Play
Forsøk på forsikringssvindel ga fire år i fengsel
Juss
Mva-kompensasjon – frem krav om nettoprinsipp
Juss
Stor-Oslo Eiendom styrker ledergruppen
Karriere
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Oslo Tennisklubb skal bygge leiligheter (+)
Bolig
Kirken vil bygge boliger på St. Hanshaugen (+)
Bolig
Obos kjøper i Tønsberg
Transaksjoner
Kan tape 199 millioner på tomtesalg
Utvikling