GRØNT LYS: Andenæsgruppen har igjen fått grønt lys for dette leilighetsprosjektet i Stabekk sentrum. Men fremdeles gjenstår behandling hos Fylkesmannen, hvor en klage fra velforeningen skal realitetsbehandles.

Fikk ja, deretter nei – har nå fått rammetillatelsen tilbake

Planutvalget i Bærum trakk tilbake rammetillatelsen til dette Andenæs-prosjektet, men har nå omgjort vedtaket.

Publisert

I slutten av september ble det kjent at planutvalget i Bærum trakk tilbake rammetillatelsen for et leilighetsprosjekt i regi av Andenæsgruppen på Stabekk i Bærum. Det var i juni Andenæsgruppen fikk grønt lys i form av rammetillatelse for å starte ombygging av Gamle Drammensvei 48 på Stabekk. Kontorbygget skal gjenoppstå i form av 29 leiligheter.

Motstand fra velforeningenProsjektet har vært omstridt og Vestre Stabekk vel har i lang tid arbeidet for å begrense planene. Velforeningen klaget på rammetillatelsen som ble gitt i juni. I klagen ble det særlig vektlagt at prosjektet vil endre siktlinjen fra øvre Stabekk mot sjøen.

I sin behandling av klagen skrev rådmannen at klagen «ikke inneholder anførsler eller vesentlige nye opplysninger som bør føre til omgjøring av vedtaket». Rådmannen konkluderte med at rammetillatelsen var i samsvar med vedtatt reguleringsplan og at det ikke var grunn til omgjøring av bygningssjefens vedtak i juni i år.

Full retrettPlanutvalget valgte altså å overkjøre rådmannen – men nå har planutvalget slått full retrett.

Saken ble på nytt behandlet av utvalget i midten av oktober, hvor følgende vedtak ble fattet: «Planutvalget slutter seg til rådmannens begrunnelse, og omgjør vedtaket av 20.09.2018 og opprettholder bygningssjefens rammetillatelse av 20.06.2018.»

I et brev til Andenæs Eiendom skriver byggesaksavdelingen at Fylkesmannnen bes realitetsbehandle innholdet i klagen fra Vestre Stabekk Vel. Videre at rådmannn bes gå i dialog med tiltakshaver «med sikte på å oppfylle kommunestyrets intensjon om opprettholdelse av siktlinjen».Rådmannens forslag ble vedtatt med 4 mot 1 stemmer.

LES OGSÅ: Profier kjøper av Stor-Oslo Eiendom i Bærum

Har solgt toppleiligheter for 41 millPlanutvalgets vedtak kan påklages til Fylkesmannen. Fristen for å klage er tre uker.

Forhåndssalg av leilighetene ble startet før sommeren i år, og leilighetene i toppetasjene ble solgt ganske raskt. Prisene ligger på rundt 100.000 kroner kvadratmeteren og oppover. De to toppleilighetene ble solgt for til sammen 41 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS