Utvikling

– Utbyggere bør slutte å banke på dørene

Nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo, Camilla Wilhelmsen (FrP), synes det er for drøyt at utbyggere banker på dørene til eiere av eneboliger i småhusområder.

- Folk skal være trygge på at deres hjem og nærområder ikke står i fare for å bli rasert, sier Camilla Wilhelmsen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Jeg har selv blitt fortalt at en utbygger kom på døren til en 90 år gammel dame med spørsmål om å kjøpe huset hennes. Da hun sa nei, gikk de videre til barna hennes. Sånn bør ikke utbyggere opptre, sier Camilla Wilhelmsen.

Hun forstår at utbyggere ser muligheter i utviklingsområder, men mener de i slike tilfeller bør nøye seg med å sende brev. Samtidig er hun opptatt av at småhusområdene i Oslo bevares.

– Jeg er blitt kontaktet av beboere i et lite småhusområde ved Lille Tøyen Hageby. Der møtte en utbygger opp og ville kjøpe hus. Beboerne sa nei, men nå er det kommet en ny utbygger på banen, sier Wilhelmsen.

Hun sjekket nærmere, og fant ut at dette feltet er definert som utviklingsområde. Dette vil hun endre på – både ved Lille Tøyen og i andre småhusområder.

– Folk skal jo være trygge på at deres hjem og nærområder ikke står i fare for å bli rasert. Det skal ikke være slik at man skal leve i utrygghet, sier hun, blant annet med henvisning til debatten som nå raser i forbindelse med områdereguleringen for Smestad.

– Etter min mening er Smestad ferdig utbygget for lenge siden, sier hun.

Les også: – Ekstrem fortetning på Smestad

På spørsmål om hvor nye boliger skal bygges i Oslo, svarer hun at prognosene for befolkningsveksten er kraftig nedjustert.

– For øvrig er det ikke en menneskerett å bo i Oslo. Vi har et stort land og et stort østland. Det er bedre å tilrettelegge for utbygging, blant annet med ny infrastruktur, rundt Oslo, enn å rasere småhusområder, sier nestlederen i byutviklingskomiteen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Huff Huff! STAKKARS disse villaeierne som ikke kan tvinges til å selge huset sitt, men som kan ha en mulighet til det til en pris mange millioner over markedspris (Utbyggere har mulighet til, grunnet økt utnyttelse, og byr naturligvis langt over det som er markedsverdi om ting ikke ligger ute i det åpne markedet).

    Tilbake til klagingen: Også i Verdens rikeste land! Disse stakkars villaeierne og mangemillionærene..

  2. Så du mener det er helt greit å tvinges fra gård og grunn!? At du mener alle i enebolig er millionærer, får stå for sin regning. Det viser vel egentlig bare hvor dårlig informert og liten du er.

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig