Tech

Overveldet over PropTech-respons

Selvaag Eiendom er i dialog med over 40 selskaper for sin nye PropTech-hub på Madserud Gård. Ung i Næringseiendom har har allerede flyttet inn for å jobbe «community-basert».

Hege Skjelbred Hatlemark, eiendomsdirektør i Selvaag Eiendom, Salman Saeed, leder for UiNog Mette Nordtvedt, eiendomssjef i Selvaag Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Under gårsdagens treff i Ung i Næringseiendom (UiN), var 150 medlemmer samlet på Madserud Gård, Norges første PropTech-hub.

– Vi har siden lanseringen den 30. august opplevd en overveldende respons, noe som avdekker et tydelig behov fra bransjen om å ha et sted å samles for innovasjon og utvikling. Det er også gledelig at det er så mange aktører, i ulike størrelser og etableringsfaser, som er åpne for å dele erfaringer, kunnskap og idéer, sier Cecilie Martinsen, administrerende direktør i Selvaag Eiendom.

Selvaag Eiendom har teamet opp med Mesh-gründer Kriszti Toth og Alexander Breivik for å bygge et levende PropTech-miljø i det gamle ærverdige bygget Madserud Gård i Madserud Allé.

Cecilie Martinsen.

– I tillegg til å tilrettelegge for at fremoverlente mennesker treffes, skal vi også selv være en aktiv partner inn i PropTech-huben. Der medlemmer skaper nye og spennende produkter, tjenester og teknologi, har vi nå mulighet å være tett på utviklingsprosessene for så å kunne tilby å teste relevante løsninger på våre egne eiendommer, sier Martinsen.

Ifølge Selvaag Eiendom skal Madserud Gård få inn selskaper som bidrar til eiendomsbransjens utvikling og være en inkubator for nytenkning innenfor PropTech. Blant virksomhetene som skal inn i Madserud Gård, er gründere som har kommet til fase 2, kommunikasjons- og reklamebyråer, arkitekter, entreprenører, teknologiselskaper, landskapsarkitekter, driftsselskaper og advokater.

– Vi er nå i dialog med over 40 selskaper, både store og små, alle innenfor eiendomsbransjen. Vi kommer til å bruke tid på å sette sammen den best mulige miksen av medlemmer, slik at vi sikrer at alle vil ha nytte av hverandres kunnskap, erfaringer og nettverk. Miljøet som skapes i Madserud Gård er en viktig suksessfaktor for å lykkes med dette, sier Hege Skjelbred Hatlemark, eiendomsdirektør i Selvaag Eiendom.

Hun påpeker at de får daglig positive tilbakemeldinger på deres PropTech-konsept.

– Vi er i ferd med å inngå samarbeid og medlemskap med svært dyktige mennesker i bransjen, sier hun, men ønsker ikke å si noe foreløpig om hvem de er i dialog med.

– At Ung i Næringseiendom har valgt Madserud Gård som sin base, ser vi som en viktig anerkjennelse av hva vi ønsker å oppnå, påpeker Skjelbred.

Et naturlig valg

– Som en forening som fremmer det innovative, og består av unge og fremoverlente mennesker var det helt naturlig for Ung i Næringseiendom å velge Madserud Gård – Norges første rene Proptech-hub, sier Salman Saeed, leder for UiN, som påpeker at foreningen ønsker å jobbe «community-basert», med erfaring- og kunnskapsdeling i fokus, med fleksible rammer.

– På Madserud vil vi kunne møte andre innovative mennesker med mye på hjertet, og forhåpentligvis dele innsikt og ideer som kan bære frukter med seg, og bidra til å løfte foreningen i møte med fremtiden, sier han og fremhever at teknologi og eiendom kommer til å gå stadig mer hånd i hånd.

– Utviklingen av synergien mellom disse sjangrene ser vi allerede, særlig i utlandet. Ingen er herdet av tidens tann, heller ikke Norge – teknologi er fremtiden, og vi, satt på spissen, representerer fremtiden. Sånn sett er vi den perfekte match, avslutter Saeed.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling