First Hotels’ nye partner Belvar står bak Moxy-hotellet i Skedsmo kommune.

Skaper hotellkjempe

Asmund Haare slår sammen First Hotels med Belvar. Nå skal det nye hotellkonsernet vokse kraftig i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Det er Dagens Næringsliv som skriver om de ambisiøse planene til Asmund Haare og hotellselskapet Belvar. Haares First Hotels og hans driftsselskap Tribe Hotels fusjonerer med Belvar og tar navnet Maribel.

Belvar står bak hotellkjeden Moxy og har også et samarbeid om utvikling av hoteller i Europa for Marriott. Ifølge Dagens Næringsliv har Belvar i dag 13 Moxy-hoteller og tre Courtyard by Marriott-hoteller, med til sammen 3551 rom. Selskapet har samtidig avtaler om å åpne ytterligere 46 hoteller med over 10 000 rom. First Hotels har 60 hoteller i Norden med til sammen 6500 rom.

– Denne bransjen preges av stadige oppkjøp og konsolideringer. Franske Accor kjøper, Hyatt kjøper og det er ikke lenge siden Marriott kjøpte Starwood. Samtidig har vi et hotellmarked i Europa der etterspørselen etter rom øker med fire-fem prosent i året samtidig som tilveksten av nye rom er under én prosent, sier Mads Jacobsen til Dagens Næringsliv.

Han blir administrerende direktør i det fusjonerte Maribel. Planen er at Maribel passerer 150 hoteller og 20 000 hotellrom om to år.

Powered by Labrador CMS