Leiemarkedet

– Leieprisene stiger 5 prosent til neste år

UNION Gruppen venter at leieprisene for kontor i Oslo stiger med 5 prosent i snitt til neste år.

Analysesjef Robert Nystad i UNION Gruppen venter at kontorledigheten bunner ut i løpet av 2019.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i UNION Gruppens ferske markedsrapport. Det er et sterkt kontormarked som ligger til grunn for spådommen. Ifølge analysesjef Robert Nystad er det i dag 6,5 prosent kontorledighet i Oslo. Det er ned 0,7 prosentpoeng siden i vinter.

– Endelig ser vi at etterspørselen øker som en konsekvens av konjunkturoppgangen i norsk økonomi, sier Nystad.

Økte oljeinvesteringer er en av driverne for veksten i økonomien.

– Selv om sysselsettingsveksten er høyere i Oslo i landet ellers, er det rimelig å anta at den største forbedringen i arbeidsmarkedet nå skjer på Sør og Vestlandet. Flere arbeidsmarkedsbarometre bekrefter at optimismen er størst nettopp blant bedriftene på Sør- og Vestlandet. Vi forventer derfor ikke veksten i etterspørsel etter kontorlokaler i Oslo skal stige ytterligere fra dagens nivå.

Samtidig er utviklingen på tilbudssiden gunstig på kort sikt. Ifølge UNION er netto arealtilførsel i 2018 og 2019 anslått til rundt 50 000 kvadratmeter. Dermed spår Nystad og hans analytikerkolleger et videre fall i kontorledigheten i Oslo til 6 prosent.

– Vi venter at leieprisene for kontorer i Oslo stiger med 5 prosent i snitt til neste år. Kontorledigheten faller litt mer enn ventet, og vi har derfor oppjustert vekstanslaget for leiepriser i 2019. Samtidig fremstår det enda tydeligere enn før at 2020 blir året der tilbudssiden for alvor kommer tilbake. Det ligger ingen dramatikk i det, men tilførselen av nytt areal blir trolig høy nok til å normalisere prisveksten, sier Nystad.

Han venter også at konverteringen av kontor til for eksempel boliger blir gradvis mindre i årene fremover.

– Vi står derved fast ved at kontorledigheten vil nå bunnen i 2019, før den stiger i 2020, sier Nystad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Boliger for 10 milliarder kroner ga rekord
Aktuelt
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Ringnes vil kjøpe Tryvannstårnet
Aktuelt
Se alle Pluss-saker
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Har hentet 1,6 milliarder til eiendomskjøp
Aktuelt
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig