Aktuelt

Ikke ett øre til innløsing av E18-eiendommer

Det er ingen bevilgninger til innløsing av eiendommer langs E18 i forslaget til statsbudsjett.

INGEN PENGER: Statens vegvesen trenger penger for å kjøpe boliger og næringsbygg for å frigøre plass til ny E18 gjennom Bærum, men får ingen hjelp i forslaget til nytt statsbudsjett. (Ill.: Statens vegvesen)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter planen skal arbeidet med ny E18 gjennom Bærum igangsettes om nøyaktig ett år. Dette betinger at innløsing av en rekke eiendommer må være avklart.

Nettstedet Motor skrev i forrige uke at Statens vegvesen skal ekspropriere og rive 240 boliger og 30 næringsbygg langs den 4,3 kilometer lange strekningen.

På forhånd var det forventet at regjeringens forslag til statsbudsjett ville inneholde bevilgninger til dette formålet. Men en gjennomgang av budsjettet viser at det ikke er lagt av noen penger til dette formålet.

Nytt bekymringsbrev?
Allerede i 2016 varslet bærumsordfører Lisbeth Hammer Krog at hun var bekymret for manglende bevilgninger.

– Jeg er nå bekymret for at arbeidet med innløsning av boliger og annen grunnerverv kan bli flaskehalsen for fremdriften. Det er derfor viktig at det i kommende statsbudsjett blir avsatt tilstrekkelig med midler til å gjennomføre nødvendige grunnerverv langs hele veitraseen Lysaker-Ramstadsletta, skrev Hammer Krog i et brev til daværende samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Siden brevet ble sendt har det gått to år, Jon Georg Dale har overtatt ministerposten og Statens vegvesen mangler fremdeles midler til innløsing av eiendommer.

STATSBUDSJETTET: Begrensninger i rentefradraget rammer eiendom

Statens vegvesen har budsjettert med at det vil koste 2,5 milliarder kroner å kjøpe ut de aktuelle eiendommene på strekningen, som består av både næringsbygg og boliger. Utbyggingen av E18 Lysaker-Ramstadsletta er beregnet til å koste totalt 14 milliarder kroner, hvilket betyr at en femtedel vil gå til innløsing av eiendommer.

Blant næringseiendommene som står i veien for nye E18, er blant annet bygget til turoperatøren TUI (tidligere Star Tour) og det tidligere gartneriet på Ramstadsletta, som i dag inneholder et stort antall større og mindre bedrifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir sjef i Fritzøe Eiendom
Karriere
Opptil to års saksbehandlingstid på eiendomsskatteklager i Oslo
Juss
Sosiale medier tar over boligsalget
Tech
Storkjøp for nesten en halv milliard (+)
Transaksjoner
Flere boligblokker på Bekkestua
Bolig
Se alle Pluss-saker
Slipper å bruke hele eiendommen til barnehage – vil bygge 130 boliger (+)
Bolig
Påbygg kan gi 40 nye leiligheter på vestkanten (+)
Bolig
Ny dom om strandeiers utfyllingsrett
Juss
Lillebroren er som et fluepapir
Bolig