Tech

Ny sensor skal varsle fuktskader

Et nytt selskap med utspring fra Norsk Takst er klar for å kommersialisere en IoT-sensor som måler endringer i fuktighet og temperatur.

CEO Pål Bjørdal i Berge AS skal ut i markedet med Bergeskruen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det nyetablerte selskapet Berge AS har utviklet IoT-baserte sensorer som skal måle endringer av fuktighet og temperatur i vegger og tak. Berge har søkt om patent for sin såkalte Bergeskruen, og går nå i gang med kommersialiseringen av produktet.

– Det er sjelden å se at det blir utviklet ny teknologi i eiendomsbransjen som gir en så umiddelbar verdiskapning for mange aktører. Her vil eiendomsutviklere kunne dokumentere en betydelig redusert risiko for sitt bygg, noe som vil føre til redusert forsikringspremie, og de vil også kunne bruke systemet for å dokumentere byggets tilstand i forbindelse med et salg av bygningsmassen, sier Pål Bjørdal, CEO i Berge.

Han har allerede etablert en intensjonsavtale med forsikringsselskapet Tryg og opplever sterk interesse for produktet fra aktører i eiendoms- og forsikringsbransjen. Berge mottar også støtte fra Innovasjon Norge.

Bergeskruen.

– Når både eiendomsutviklere, forsikringsbransjen og de som omsetter bygg kan se en umiddelbar verdi av en forholdsvis begrenset investering, ligger alt til rette for at vi skal lykkes med vår satsning. Med Norsk Takst på eiersiden, og med tilgang til landets kompetente takstmenn som et nasjonalt nettverk for installasjon, overvåking og utbedringer av unormale forhold, har vi et unikt konsept som mangler i markedet i dag, sier Bjørdal.

Berge AS vil lansere produktet og konseptet på ByggTech-konferansen på Geilo 28-29 november. Nå skal selskapet i dialog med bransjen om hvordan teknologien kan tas i bruk for å sikre verdiene som ligger i både eksisterende og nye bygg.

– Vi gleder oss til å presentere dette produktet i markedet, og ser et stort potensiale i å la veggen varsle om potensielle problemer både her hjemme i Norge, men også i resten av verden på litt sikt, sier Bjørdal.

Høyest leieprisøkning i Oslo
Aktuelt
Ikke fornøyd med å være i «1-prosent-klubben» (+)
Analyse
Gevinst på 100 millioner (+)
Transaksjoner
Bygger 168 leiligheter for OBOS
Bolig
Sier nei til «nedbygging av Oslo S»
Utvikling
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Boligpåbygg ble mareritt (+)
Juss
Oslo kan få folkepark i Bestumkilen
Utvikling
Terje Stykkets eiendomssatsning går så det suser (+)
Analyse
Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling