I områdene med lavest ledighet vil leieprisene for kontorbygg skyte fart. Foto: Shutterstock/Lukas Bischoff Photograph

Nå kan Oslos gårdeiere jekke opp leieprisene

Kontorledigheten i Oslo faller kraftig. Ifølge Malling & Co kan gårdeierne i områdene med lavest ledighet jekke opp leieprisene.

Publisert Sist oppdatert

Det er i Malling & Cos seneste markedsoppdatering at det kommer frem at kontorledigheten i Oslo faller videre. Nå anslår næringsmegleren en ledighet på 5,2 prosent i snitt. Enda lavere ledighet i de mest attraktive områdene gir ifølge Malling gårdeierne et momentum for å forhandle seg frem til høyere leiepriser.

Nybyggingen i kontormarkedet er fortsatt moderat, men et sterkt utleiemarked trigger nye prosjekter som Økern Portal. Malling & Co presiserer imidlertid at det tar tid å bygge nytt, og det er ikke tilstrekkelig for å balansere ut den fallende ledigheten på kort sikt.

«Leieprisene i kontormarkedet fortsetter å akselerere på den positive siden, og er nå på all time high i nominelle termer. Etter hvert som ledigheten faller og tilbudssiden reagerer sakte, er leieprisene i kontor forventet å fortsette oppover til nye rekordnivåer de kommende 12 månedene», skriver Malling & Co i rapporten og viser til at høy aktivitet i næringslivet i Norge støtter opp om de gode utsiktene.

Malling & Co anslår over 10 prosent leieprisøkninger i 2018 (gjennomsnitt) og mellom 5 og 10 prosent i 2019.

Powered by Labrador CMS