Nyheter

Første storkontrakt i Telegrafbygningen

Den første leiekontrakten på 3500 kvadratmeter i Kongens gate 21 er på plass.

Kongens gate 31, også kjent som Telefrafbygningen, skal stå ferdig rehabilitert i andre kvartal 2020. Ill.: 3D Estate.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Aller Media samler og flytter fire av sine kreative selskaper til den tidligere Telegrafbygningen i Kongens gate 21 i Kvadraturen i Oslo. Selskapene OMG, Hyper Interaktiv, Uniform og Nova Vista skal leie til sammen 3500 kvadratmeter i Kongens gate 21, som nå er under rehabilitering. Bygget ferdigstilles i andre kvartal 2020, og har et samlet areal på ca. 25 000 kvadratmeter. Det er Malling & Co som har vært megler for leiekontrakten.

– Aller Media-konsernet representerer en fremoverlent mediebedrift, og dette er en av flere bransjer vi mener er riktig for denne eiendommen. Aller Media vil tilføre bygget et ungt, ambisiøst, spennende og kreativt arbeidsmiljø, sier utleierådgiver og partner i Malling & Co, Thomas Bagn.

– I Aller Media satser vi tungt på området «marketing services» og beslutningen om å flytte fire av våre kreative selskaper til Kongens gate 21 vil styrke denne satsningen. Vi har nylig samlokalisert tre av virksomhetene midlertidig for å hente ut synergieffekter, og dette vil bli enda mer fremtredende når vi flytter inn i Kongens gate 21. Bygget ligger midt i hjertet av hovedstaden og vil ha en praktfull, majestetisk og moderne utforming. Vi gleder oss, sier konserndirektør Rolf Hanche-Olsen i Aller Media.

Kongens gate 21 er ett av de større monumentalbygningene i Kvadraturen i Oslo. Bygget stod ferdig i 1924 og er tegnet av de svært kjente arkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson, som senere skulle jobbe sammen om det nye Rådhuset. Bygningen ble bygget for å huse alt av Televerkets administrasjon i Oslo. I 1976 ble bygningen oppført på Byantikvarens gule liste som verneverdig. Høsten 2016 ble eiendommen kjøpt av et syndikat bestående av Tristan Capital Partners, Malling Eiendom og Vedal Investor for 530 millioner kroner. Før kjøpet var eiendommen eid av Telenor Eiendom.

Samarbeid endte i millionkrangel (+)
Analyse
Offentlige leietagere må ta miljøansvar
Aktuelt
Skal selge for 650 millioner (+)
Bolig
Henter fra Aspelin Ramm
Karriere
Fikk nei til utvidelse av Manglerud senter
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Den lille kommunen bygger for milliarder (+)
Utvikling
– Ingen kjøpte el-bil før Tesla kom
Play
Ukjent 38-åring har eiendommer for flere hundre millioner (+)
Analyse
Solgte Farris Bad til hotellentusiast (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.