Nyheter

Varsler massiv butikkdød

Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen heller kaldt vann i blodet på handelsbransjen.

BUTIKKER VIL BUKKE UNDER: - Netthandelen vil ta over og salgslokalene vil forsvinne, sa eiendomsinvestor Ivar Tollefsen under DNBs eiendomsseminar.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ivar Tollefsens og hans selskap Fredensborg er kjent som en av de mest fremoverlente kjøperne av boligporteføljer de siste årene. Tollefsen og Fredensborg eier nå 36.000 leiligheter i Norge, Sverige og Danmark og kjøper nærmest ukentlig opp nye utleieenheter.

Torsdag denne uken gjestet han DNBs eiendomskonferanse. Interessen for å høre Tollefsen var så stor at DNBs auditorium i bankbygget i Bjørvika var fylt til randen – og vel så det.

LES OGSÅ: Tollefsen klar for Tyskland-raid (+)

Ikke overraskende var Ivar Tollefsen udelt positiv til boligeiendom, på tross av et rykende ferskt rentehopp minutter før han entret scenen.

– Jeg ser ingen alvorlige trusler for boligmarkedet. Det går ikke an å digitalisere privatboliger. Alle ønsker å ha et hjem. De fleste ønsker å bo større enn de gjør i dag. Og når man har fått den boligen man vil ha, ja – så ønsker man seg gjerne fritidsbolig.

Tollefsen ga også uttrykk for at han tror næringseiendom vil få mange gode år fremover.

– Vi ser økt effektivitet på arealbruken. Men folk trenger fortsatt kontorer for å møtes og jobbe.

– Vil bukke under

Handelsnæringen har imidlertid grunn til å føle se truet, mener han.

– Netthandel vil ta over i stadig større grad, og dermed vil de fysiske butikkene bukke under i konkurransen. Når man kan scanne foten på en 3D-printer for å finne riktig størrelse på sko, vil det ikke være noe grunn til å dra i en butikk og prøve skoen. Salgslokalene vil forsvinne.

LES OGSÅ: Mindre retailskepsis i Norge

Tollefsen viste til en artikkel på Estate Nyheter denne uken, hvor Olav Line, sjefen for Mustad Eiendom, proklamerte at Mustad-eide CC Vest skal erstattes med 90.000 kvadratmeter boliger og at handelen skal flyttes til gater og kvartalsstruktur.

– Mustad Eiendom tenker helt riktig. Det ligger ikke noe fremtid i parkeringshus, og jeg mener også at utvidelsen av E18 vestover er bortkastede penger. Med selvkjørende biler vil det kun være behov for én fil. I kjølvannet av dette vil også bensinstasjonene forsvinne.

Eiendomsinvestoren har tro på lager og logistikk.

– Det er naturlig, med bakgrunn i den økte netthandelen, sa Tollefsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Høna eller egget? En småkremmer som må betale over tyve tusen kroner per måned i husleie tvinges til å prise seg ut av markedet, og vil naturligvis tape i konkurranse med netthandelen.
    Dersom man skulle få lyst på en tur til avveksling fra det asosiale netthandel-livet, som gjør ensomme mennesker enda ensommere, så møter man en betalingsmur som det skal dype lommer til å overkomme.
    Turen får gå et annet sted, for Oslo har ingen råd til å besøke.
    Tja, da blir vel netthandel det eneste alternativet, da.

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling