Nyheter

Supervekst i Spacemaker

Spacemaker har vokst fra to til 57 ansatte på 19 måneder og kan mellom 100 og 200 ansatte om ett år. Nå leier de 1000 kvadratmeter i innovasjonshuset Epicenter.

Spacemaker satser på fleksible lokaler og velger Epicenter i Pilestredet 33.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er Oslo Areal som eier lokalene som det internasjonale innovasjonshuset Epicenter Oslo tilbyr i Pilestredet 33. Epicenter Oslo åpner lokalene den første november, og vil tilby fleksible lokaler til bedrifter «som ønsker seg et dynamisk innovasjonsmiljø hvor de kan vokse videre».

Spacemaker er en av bedriftene som nå skal inn i 1000 kvadratmeter i Epicenter. Spacemaker har i løpet av kort tid vokst til 57 ansatte, og har ambisjoner om videre vekst.

– Den fleksible modellen er perfekt for oss. Vi vet rett og slett ikke om vi er 100 eller 200 ansatte om ett år, og med et så uforutsigbart behov trenger vi noe annet enn en tradisjonell leiekontrakt, fortsetter Haukeland.

Spacemaker har utviklet et digitalt verktøy som kan optimalisere utbyggingstomter. Ved hjelp av kunstig intelligens kan Spacemaker kjøre milliarder av simuleringer og komme frem til løsninger som er langt bedre enn hva arkitekter og utviklere klarer med dagens modell. Selskapet har fått med både OBOS og AF Gruppens nye ventureselskap inn på eiersiden.

Epicenter er etablert i Sverige, hvor de har hatt virksomheter som Spotify og Klarna i sine lokaler. Epicenter har mål om å bidra til flere vekstselskaper i Norge.

– Medlemmene våre må ha stort fokus på innovasjon og digitalisering, samt vilje og forutsetninger for å dele og lære. Derfor velger vi medlemmer med omhu, for å få den miksen av innovatører som kan utrette store ting sammen, sier COO i Epicenter Oslo, Peter Jetzel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fikk over 200 mill. for 270 p-plasser på Sørenga (+)
Transaksjoner
Hva bør selger gjøre om kjøper trekker seg fra en bindende avtale?
Juss
Wiederstrøm styrker staben
Karriere
Passerer snart 20 milliarder
Aktuelt
Økte byggekostnader i boligmarkedet
Play
Se alle Pluss-saker
Vant Cityprisen 2019
Aktuelt
Nejra Macic vant pris for de unge og lovende
Karriere
Fortsetter krangelen om bilfritt byliv
Aktuelt
Fikk kontrakt på 368 millioner kroner
Aktuelt