Spacemaker satser på fleksible lokaler og velger Epicenter i Pilestredet 33.

Supervekst i Spacemaker

Spacemaker har vokst fra to til 57 ansatte på 19 måneder og kan mellom 100 og 200 ansatte om ett år. Nå leier de 1000 kvadratmeter i innovasjonshuset Epicenter.

Publisert

Det er Oslo Areal som eier lokalene som det internasjonale innovasjonshuset Epicenter Oslo tilbyr i Pilestredet 33. Epicenter Oslo åpner lokalene den første november, og vil tilby fleksible lokaler til bedrifter «som ønsker seg et dynamisk innovasjonsmiljø hvor de kan vokse videre».

Spacemaker er en av bedriftene som nå skal inn i 1000 kvadratmeter i Epicenter. Spacemaker har i løpet av kort tid vokst til 57 ansatte, og har ambisjoner om videre vekst.

– Den fleksible modellen er perfekt for oss. Vi vet rett og slett ikke om vi er 100 eller 200 ansatte om ett år, og med et så uforutsigbart behov trenger vi noe annet enn en tradisjonell leiekontrakt, fortsetter Haukeland.

Spacemaker har utviklet et digitalt verktøy som kan optimalisere utbyggingstomter. Ved hjelp av kunstig intelligens kan Spacemaker kjøre milliarder av simuleringer og komme frem til løsninger som er langt bedre enn hva arkitekter og utviklere klarer med dagens modell. Selskapet har fått med både OBOS og AF Gruppens nye ventureselskap inn på eiersiden.

Epicenter er etablert i Sverige, hvor de har hatt virksomheter som Spotify og Klarna i sine lokaler. Epicenter har mål om å bidra til flere vekstselskaper i Norge.

– Medlemmene våre må ha stort fokus på innovasjon og digitalisering, samt vilje og forutsetninger for å dele og lære. Derfor velger vi medlemmer med omhu, for å få den miksen av innovatører som kan utrette store ting sammen, sier COO i Epicenter Oslo, Peter Jetzel.

Powered by Labrador CMS