Oslo Havn KF mener det burde la seg gjøre å etablere en veldig stor park med ulike aktiviteter.

Foreslår midlertidig park på Filipstad

Parken skal etableres i forbindelse med at Oslo blir europeisk miljøhovedstad i 2019, og fjernes når gigantutbyggingen av Filipstad starter.

Publisert

Oslo Havn KF, som er den største grunneieren på Filipstad, har bestilt planforhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for et 6 dekar stort område vest for Skur 13.

Som en del av å realisere Strategi- og prinsipplanen for Havnepromenaden, samt Oslo som europeisk miljøhovedstad 2019, ønsker det kommunale foretaket å benytte det nevnte arealet til en midlertidig aktivitetspark/friområde for allmennheten.

– Parken vil være midlertidig i påvente av at byutviklingen på Filipstad starter opp, og er forventet å ha en levetid på alt mellom 2-5 år (avhengig av fremdriften på planarbeidet for Filipstad/Hans Jegers kvartal), heter det i bestillingen.

Skur 13 ble transformert fra lagerhall til aktivitetshus i 2015/16, og Oslo Havn KF påpeker at det «er blitt en stor suksess med mer enn 50.000 årlige besøkende».

– Vi ser det som formålstjenlig å transformere området vest for skuret til å bli en utendørs aktivitetspark/friområde for allmennheten. Det kan også være aktuelt å sette opp mindre paviljonger eller bygninger på området som kan ha utadrettet drift for å aktivisere området, skriver Oslo Havn KF til PBE.

Av en presentasjon som selskapet har vedlagt bestillingen, fremgår det at parken kan romme alt fra grøntområder til aktivitetsområder. Som eksempler nevnes sandvolleyball, basketball, løpebane, trening, bordtennis, tennis, sandkasser, klatrevegg, buldring, ballbinge og grillplasser.

– Det er tidligere laget midlertidige parker på Tullinløkka og Larvik Havn med stort hell. En så stor programmering krever imidlertid samarbeid mellom flere utførende etater i Oslo Kommune, skriver Oslo Havn KF.

Etableringen av «Tretten-parken» vil også muliggjøre flyttingen av Havnepromenaden til vestsiden av Skur 13.

Planen er å rydde ut hele området, opparbeide Havnepromenaden mellom området (8 meter bred), programmere ulike aktivitetsområder og etablere parken.

– Det burde la seg gjøre å etablere en veldig stor park med ulike aktiviteter beregnet for mange ulike målgrupper. Programmering og planlegging av parken krever imidlertid samarbeid mellom ulike etater som ønsker å være med på prosjektet, skriver det kommunale foretaket.

Oslo Havn KF påpeker at investeringskostnaden er lav (ca. 2 millioner kroner), og ferdigstillelse vil bli sommeren 2019.

Powered by Labrador CMS