Boliger utgjør 28.500 kvadratmeter av det totale arealet.

Får 160 meter lang fasade til kjempeprosjekt

Ryen Park AS ønsker å bygge 32.500 kvadratmeter i Ryensvingen i Oslo.

Publisert

I mai 2014 bestilte Planconsult oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Ryensvingen 8 – like ved buss og T-bane på Ryen.

Saken har ligget i bero siden bystyrets vedtak om at det skal gjennomføres felles planlegging i utviklingsområder hvor kommuneplanen har krav om dette. Det er likevel gitt klarsignal om at saken i Ryensvingen 8 kan gå videre selv om Ryen også er underlagt krav om felles planlegging.

Etter de siste dialogmøtene med PBE er prosjektet endret, og av referatet fra dialogmøte 3 fremgår det at foreslått totalt bruksareal for Ryensvingen 2, 4, 6 og 8 er på 32.500 kvadratmeter. Av dette utgjør boliger 28.500 kvadratmeter.

– Sammen med reduksjon av høyden på tårnbyggene ved torget, erstatning av boliger med forretningsfunksjoner i Ryensvingen syd nært krysset med Enebakkveien og reduksjoner i bebyggelsens høyder mot syd og vest oppnås tilstrekkelig sol på uteoppholdsarealene mellom kl. 15–18, mener Planconsult.

PBE mener fortsatt at bebyggelsen mot Enebakkveien bør bearbeides enda mer.

– Bebyggelsen bør følge terrengfallet i Enebakkveien, og må brytes opp i flere plan. Fasaden vil være om lag 160 meter, og vi mener at fasaden bør ha større variasjon slik at den ikke oppleves som lang og monoton. Dette kan gjøres ved for eksempel inntrekninger i fasaden, høydesprang og ulik materialitet, slik at bebyggelsen brytes opp og fremstår som flere volumer, uttalte PBE i det fjerde og siste dialogmøtet.

PBE gjentok fra tidligere møter at «det er viktig med gode overganger mellom bebyggelse og fortauet».

– Forslagsstiller var enig i at bebyggelsen kunne differensieres enda mer, men påpekte at reduksjon av høyder medførte mindre areal, og at dette ikke var ønskelig. Inntrekking av toppetasje kunne være en mulig løsning for å skape litt mer variasjon. PBE mente at opplevelsen av bebyggelsen fra gata er viktigst, og at det derfor er enda viktigere å gjøre endringer nede på gatenivå, og ikke bare på øverste etasje, fremgår det av møtereferatet.

Ifølge Purehelp.no eies Ryen Park AS av Aro Investment AS, hvor Rolf Bjørn Herrmann er største aksjonær. Arve Feet er også inne på eiersiden gjennom Ullern Invest AS.

Powered by Labrador CMS