Plan- og bygningsetatens leder Ellen de Vibe ansetter to nye ledere.

Henter to nye direktører

Plan- og bygningsetaten har ansatt to nye avdelingsdirektører.

Publisert Sist oppdatert

Det er Anne-Marie Vikla og Hanne Høybach som denne høsten starter som avdelingsdirektører i Plan- og bygningsetaten. Vikla skal lede teknisk fagavdeling, mens Høyback skall lede avdeling for byggeprosjekter.

– Jeg ser frem til å få Vikla og Høybach inn i vår ledergruppe. De har begge tung kompetanse og solid ledererfaring som Plan- og bygningsetaten vil nyte godt av i tiden fremover, sier etatsdirektør Ellen S. de Vibe.

Anne-Marie Vikla kommer fra stillingen som fylkesmiljøvernsjef hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Tidligere har hun vært avdelingsdirektør i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo og kommunalsjef i Nittedal kommune. Hun begynner i stillingen den 13. august.

– Jeg gleder meg veldig til å arbeide i Plan- og bygningsetaten og ser frem til å bidra til bærekraftig byutvikling og boligbygging i Oslo.

Hennes avdeling er på ca. 80 ansatte, med ansvar for heiskontroll, byggetilsyn, deling- og seksjoneringssaker, eiendomsmåling og vei, vann og avfall.

Hanne Høybach kommer fra stillingen som bygningssjef i Bærum kommune, hvor hun har vært siden 2012. Hun har tidligere jobbet med byggesaksbehandling og byggetilsyn i Bærum. Hun har også vært praktiserende arkitekt i flere firmaer. Høybach begynner i stillingen 1. september.

– Arbeidet med å redusere saksbehandlingstid, sikre likebehandling og kvalitet i vedtak motiverer meg. Det er viktig å sikre arkitektoniske kvaliteter, samtidig som det må jobbes videre med bruken av digitale løsninger for å oppnå effektivitet, Hanne Høybach.

Hun skal lede byggesaksavdelingen og får ansvaret for 70 medarbeidere. I

Powered by Labrador CMS