Nyheter

Størrelse viktig for arkitektene

Gudmund Stokke i Nordic mener store arkitektfirmaer er veien å gå.

Gudmund Stokke i Nordic - Office of Architecture er fornøyd med å være en del av rådgiverkjempen Norconsult.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det forteller han i et intervju med Arktektnytt. Han svarer dermed på arkitekt Ketil Moes frykt for at den faglige utviklingen blir dårligere i arkitektbransjen når stadig flere arkitektkontor blir del av større ingeniørselskaper og enheter. Nordic – Office of Architecture ble i våres kjøpt opp av konsulentkjempen Norconsult.

– Det har skjedd en stor forandring siden jeg begynte mitt virke som arkitekt i 1975. Den gang var arkitektkontorene gjerne 2-3 ansatte og prosjektene var mye mindre komplekse og lettere å gjennomføre. Nå er byggeprosjektene blitt større og krever mer spisset kompetanse og større ressurser. Da er det viktig at arkitektkontorene også blir større, sier Stokke til Arkiteknytt og mener Norge trenger store og kraftfulle arkitektkontorer etter hvert som internasjonale kontorer kommer inn i markedet.

Ifølge Stokke er trenden i Skandinavia er at rådgivningsselskapene og arkitektfirmaene kjøper hverandre opp.

– I Danmark har det vært flere oppkjøp bare i år, så dette er noe som skjer internasjonalt. Det viktige her er at gründerne jobber for at kontorene skal være en stabil kraft som oppdragsgiverne kan stole på i det lange løp, og som de ansatte kan jobbe i over lang tid. Stabile og langsiktige krefter i bransjen er positivt, sier Stokke til Arkitektnytt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Unge som tenker nytt: Fra milliardkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere