Nyheter

2 milliarder i prosjektlån

BN Bank har nå kommet opp i 2 milliarder kroner i utlån til prosjektfinansiering.

Banksjef og leder for bedriftsmarkedet i BN Bank, Jørn Aleksandersen, øker innenfor prosjektfinansiering.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det skapte bølger i næringseiendomsmarkedet da BN Bank høsten 2015 bestemte seg for å avvikle bankens næringsvirksomhet og rendyrke banken som en personkundebank. Da hadde banken en utlånsportefølje på rundt 32 milliarder kroner. I løpet av et år ble porteføljen nesten halvert, og banken jobbet videre med å redusere utlånene til næringseiendom og prosjektfinansiering.

For et knapt år siden gjorde BN Bank-ledelsen helomvending. Kapitalkravene stabiliserte seg, og BN Bank etablerte samtidig boligmegleren BN Bolig sammen med Eiendomsmegler 1 Midt-Norge. Det ga muligheter for synergier. Dermed begynte banken å bygge opp igjen porteføljen med finansiering til prosjekter. Ifølge rapporten for andre kvartal har BN Bank nå 2,05 milliarder kroner i prosjektfinansiering, en økning fra 1,86 milliarder i første kvartal og 1,42 milliarder i fjerde kvartal i fjor. Totalt har BN Bank utlån til bedriftsmarkedet på 13,2 milliarder kroner.

Gjennom datterselskapet Bolig- og Næringskreditt (BNkreditt) hadde BN Bank ved utgangen av andre kvartal en portefølje med lavrisiko pantelån til næringseiendom på 6,7 milliarder kroner. Det var 0,3 milliarder høyere enn for ett år siden. Per 30. Juni hadde BNkreditt overført en utlånsportefølje på 3,8 milliarder kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Unge som tenker nytt: Fra milliardkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere