Nyheter

Snur om spektakulært turistmål i Oslomarka

Sterk motstand mot utsiktsplattformen på Vettakollen har bidratt til at planene skrinlegges.

Det blir ingen utsiktsplattform med wow-effekt på Vettakollen. (Ill.: Rodeo Arkitekter)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var i begynnelsen av juni at Estate Nyheter kunne fortelle om Stiftelsen Vardes planer om å bygge en spektakulær utsiktsplattform på Vettakollen i Oslomarka. Med hjelp fra Arkitektfirmaet Rodeo Arkitekter ble prosjektet presentert til Plan- og bygningsetaten som en utsiktsplattform som skal tilføre turmålet økt attraksjonskraft og få enda flere Oslo-borgere ut i marka. Men prosjektet var omstridt og møtte stor motstand. Bare på Estate Nyheters artikkel kom det inn over 40 kommentarer om planene fra lesere, hvorav nesten alle var svært negative.

Nå er det klart at Stiftelsen Varde ikke kommer til å gå videre med planene. En brukerundersøkelse viser også klar motstand mot det spektakulære utsiktspunktet.

– Foreløpig viser svarene i undersøkelsen liten interesse eller behov for en utsiktsplattform der fra den gruppen som besøker Vettakollen i dag. Basert på de innspilene som har kommet så langt, går vi ikke inn for å søke om å bygge utsiktsplattform på Vettakollen, sier Trygve Sunde Kolderup i Stiftelsen Varde til Akersposten.

Ifølge avisen vil stiftelsen i stedet fokusere på å oppgradere perrongen på sørsiden av Frognersiden stasjon, så den blir tydeligere som turutgangspunkt. Det skal også bli bedre skilting og merking av stien til Vettakollen og utbedring av stier.

– Skilting og merking vil være i tråd med markatradisjoner og retningslinjene i turskiltprosjektet/merkehåndbok – inkludert tre-fire informasjonsskilt om lokale forhold, historie, natur og kultur, sier Sunde Kolderup til Akersposten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fikk over 200 mill. for 270 p-plasser på Sørenga (+)
Transaksjoner
Hva bør selger gjøre om kjøper trekker seg fra en bindende avtale?
Juss
Wiederstrøm styrker staben
Karriere
Passerer snart 20 milliarder
Aktuelt
Økte byggekostnader i boligmarkedet
Play
Se alle Pluss-saker
Vant Cityprisen 2019
Aktuelt
Nejra Macic vant pris for de unge og lovende
Karriere
Fortsetter krangelen om bilfritt byliv
Aktuelt
Fikk kontrakt på 368 millioner kroner
Aktuelt