Det blir ingen utsiktsplattform med wow-effekt på Vettakollen. (Ill.: Rodeo Arkitekter)

Snur om spektakulært turistmål i Oslomarka

Sterk motstand mot utsiktsplattformen på Vettakollen har bidratt til at planene skrinlegges.

Publisert

Det var i begynnelsen av juni at Estate Nyheter kunne fortelle om Stiftelsen Vardes planer om å bygge en spektakulær utsiktsplattform på Vettakollen i Oslomarka. Med hjelp fra Arkitektfirmaet Rodeo Arkitekter ble prosjektet presentert til Plan- og bygningsetaten som en utsiktsplattform som skal tilføre turmålet økt attraksjonskraft og få enda flere Oslo-borgere ut i marka. Men prosjektet var omstridt og møtte stor motstand. Bare på Estate Nyheters artikkel kom det inn over 40 kommentarer om planene fra lesere, hvorav nesten alle var svært negative.

Nå er det klart at Stiftelsen Varde ikke kommer til å gå videre med planene. En brukerundersøkelse viser også klar motstand mot det spektakulære utsiktspunktet.

– Foreløpig viser svarene i undersøkelsen liten interesse eller behov for en utsiktsplattform der fra den gruppen som besøker Vettakollen i dag. Basert på de innspilene som har kommet så langt, går vi ikke inn for å søke om å bygge utsiktsplattform på Vettakollen, sier Trygve Sunde Kolderup i Stiftelsen Varde til Akersposten.

Ifølge avisen vil stiftelsen i stedet fokusere på å oppgradere perrongen på sørsiden av Frognersiden stasjon, så den blir tydeligere som turutgangspunkt. Det skal også bli bedre skilting og merking av stien til Vettakollen og utbedring av stier.

– Skilting og merking vil være i tråd med markatradisjoner og retningslinjene i turskiltprosjektet/merkehåndbok – inkludert tre-fire informasjonsskilt om lokale forhold, historie, natur og kultur, sier Sunde Kolderup til Akersposten.

Powered by Labrador CMS