POSITIV UTVIKLING: Utviklingen til Höegh Eiendom er positiv og vil trolig forsterke seg fremover. (Foto: HasleLinje)

Forventer betydelig økte leieinntekter

Höegh Eiendoms ambisjoner stiger i takt med at leieinntektene klatrer oppover.

Publisert Sist oppdatert

Höegh Eiendom kan vise til en vekst i leieinntektene i 2017 på åtte prosent i 2017. Skal vi tro administrerende direktør er dette imidlertid bare begynnelsen.– Vi er godt fornøyd med åtte prosent vekst i leieinntektene i 2017, men forventer ytterligere vekst som følge av at vi ferdigstiller flere store byggeprosjekter i årene fremover, sier administrerende direktør Eirik Thrygg.

Resultat før skatt endte på 110 millioner kroner i 2017 mot 118 millioner i 2016. Korrigert for endringer i salgsgevinster og en reversert nedskrivning i 2016, hadde konsernet en resultatforbedring på 57 millioner, som i hovedsak fordeler seg med 14 millioner i økte leieinntekter, 13 millioner fra boligproduksjon i Moss, 34 millioner i økt resultat fra deleide selskaper (Hasle og Indekshuset), mens en høyere netto finanskostnad trakk ned med 6 millioner.

Konsernets resultat og balanse for 2017 viser ikke det totale bildet for Höegh Eiendoms virksomhet da hverken Indekshuset på Solli Plass som eies 50/50 med familien Steinsvik, det store byutviklingsprosjektet Hasle Linje som eies 50/50 med AF Eiendom, og handelssenteret og boligprosjektet Bygg 01 på Hasle som eies 50/50 med Profier, konsolideres i regnskapet.– Leieinntektene våre vil øke betydelig i årene som kommer, blant annet på grunn av at vi har ferdigstilt Wergelandsveien 7, det nye hovedkontoret til Securitas på Hasle, og det nye hovedkontoret til Skatt Øst i Moss som åpner i september i år, sier Thrygg.

Powered by Labrador CMS